Пясъците на Камчия са български. Отвъд реката има част, която

...
Пясъците на Камчия са български. Отвъд реката има част, която
Коментари Харесай

Сандов: Руснаците могат да използват територии на Камчия за други цели, застрашаващи националната ни сигурност

" Пясъците на Камчия са български. Отвъд реката има част, която е съветски училищен комплекс. Той е съсебоственост, в него има съветски активи, взе участие и кметството на Москва. Територията обаче е дребна и няма нищо притеснително ". Това съобщи вицепремиерът и министър на околната среда Борислав Сандов пред.

По думите му в тази ситуация с придобиването на парцела има заменки. Сандов съобщи, че лагерът се употребява от деца през лятото. „ Не се употребява за друго. И не би могло нито една територия на България да мине към съветската държава”, разяснява Сандов, запитан за разискванията през 2018 година в съветския Съвет за национална сигурност дали тази територия да не премине към съветската територия.

Той счита, че територията би трябвало да бъде предпазена от позиция на запазване на околната среда. „ За да си върне статута на държавна благосъстоятелност, би трябвало регионалният шеф и други институции да подхващат ограничения като откупуване назад, повреждане на сделки”, сподели Сандов. Според него заменките би трябвало да бъдат развалени. На въпрос, дали руснаците могат да употребяват териториите на Камчия за " други цели ", застрашаващи националната ни сигурност, той беше безапелационен, че съществува сходен риск. Сандов добави, че казусът с Росенец е еднакъв.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР