Путин обича да заплашва и да размахва ядрената тояга, това

...
Путин обича да заплашва и да размахва ядрената тояга, това
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Целта на президента е да се поддържат определени оръжейни платформи за лични и групови интереси

Путин обича да заплашва и да размахва нуклеарната сопа, това е индикация, че се изчерпват неговите варианти. Руската войска не може да направи нищо, даже след катто е мобилизирала 300 000 в допълнение военнослужещи. Тя търпи големи загуби, съобщи в предаването " На фокус " по Нова телевизия някогашният боен министър и боен специалист Тодор Тагарев.

На въпрос какъв брой рисков може да стане той?, Тагарев отговори: " Това е обект на съществено наблюдаване и разбор на всички изказвания и дейности на неговото обграждане, само че до момента сигналите от Съединени американски щати са, че няма мотив за терзание. Това, което се случва де факто, е, че Путин за следващ път нарушава интернационалните контракти. Но това, което заслужава да се означи, е, че той действително взима Беларус за пленник. Беларус става евентуална цел, цел за ответни дейности. Лукашенко не съумява да се опълчва на това предпочитание на Путин. Той удържа настояването на Путин армията му да се включи във военните дейности, само че в тази ситуация не съумява. "

Попитан не демонстрираме ли мускули, когато споделяме " не " за оръжия за Украйна, Тагарев отговори: " На кого демонстрираме тези мускули? Аз го схващам като сигнал към Кремъл: ето вижте, ние сме с вас. Това не е никаква суверенна позиция. "

По-нататък в диалога някогашният боен министър разяснява, че това, което демонстрира президентът, което излиза от неговите думи, е, че той е изразител на суверена. Но на никое място в конституцията и в законите не написа, че тъкмо президентът показва суверенните ползи и стремежи на страната. Нямаме постоянно държавно управление, само че имаме решение на Народното събрание, подкрепено от две трети, което споделя доста ясно - помощ за Украйна. Той не се преценява с това. Той се слага над това решение. Румен Радевзавява, че решенията на Народно събрание не се отнасят до него.

Тагарев уточни, че служебният кабинет е пропуснал осем месеца в развиването на българската войска и военновъздушните сили. Пред България не се вижда вероятност по какъв начин може да поддържа МиГ-овете си, добави проф. Тагарев, съгласно който проблемите на сигурността не се вземат решение със закупуването на избрани оръжейни платформи.

Сегашното ръководство с министъра на защитата в служебното държавно управление не направиха нищо за развиването на българската войска и военновъздушните сили. Пред България не се вижда вероятност по какъв начин може да поддържа МиГ-овете си, добави проф. Тагарев, съгласно който проблемите на сигурността не се вземат решение със закупуването на избрани оръжейни платформи.

" Първо споделяха, че в случай че не намерим някакво решение, завършва животът на тези изтребители доникъде на 23-та година. Не откриха никакво решение. Сега споделят до края на 23-та година. Служебният кабинет действително пропусна 8 месеца. Този министър, който има задълбочено схващане за проблемите на сигурността, по какъв начин взема решение тези проблеми. От доста години е ясно, че ние без Русия не можем да поддържаме МиГ-овете. Много години тъкмо този екип, който в този момент управлява страната, ръководеше военновъздушните сили. Точно той не направи безусловно нищо да потърсят различно решение. Можеше през тези години да се откри различното решение и да предоставим помощ на Украйна такава, каквато е нужна. Това им е първостепенната цел - да споделят, че нямаме нужното въоръжение. Втората цел е действително да държат (това са към този момент допускам някакви персонални връзки и групови интереси) тясна група оръжейни платформи, които ние не можем да поддържаме, и то да ги държат с години. Има инженери, които явно няма какво да експлоатират, няма на какво да летят. Вместо да стартира една подготовка в действителност сериозна за новите самолети, се мисли за другари, на които да им обезпечат възнаграждение първа категория. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР