Путин направи това изявление в телефонен разговор с турския лидер

...
Путин направи това изявление в телефонен разговор с турския лидер
Коментари Харесай

Путин и Ердоган разговаряха за катастрофалното влошаване на ситуацията в Газа

Путин направи това изказване в телефонен диалог с турския водач Реджеп Тайип Ердоган. Според Кремъл двамата водачи " са изразили дълбоката си угриженост по отношение на възходящия брой цивилни жертви и пагубното утежняване на филантропичната обстановка в линията Газа ".

Според същия източник Путин и Ердоган също по този начин са " подчертали неприемливия темперамент на ударите по жилищни квартали и религиозни и обществени обекти ".

" Позициите на Русия и Турция на процедура съответстват и са насочени към използването на добре известната формула за две страни, която планува основаването на самостоятелна Палестина, съжителстваща с Израел в мир и сигурност ", добавя Кремъл.

Руският президент към този момент прикани през вчерашния ден за " безконтролен " достъп на филантропична помощ до линията Газа по време на диалог с бразилския си сътрудник Луиз Инасио Лула да Силва.

В изказването на Дирекцията по връзки към турското президентство в акаунта си в обществената мрежа Екс се показва, че Ердоган е декларирал, че " мълчанието на Запада е довело до филантропична рецесия с невиждани размери в Газа ".

Миналата седмица Русия свика съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на израелско-палестинския спор, само че нейната резолюция за преустановяване на огъня се провали заради опълчването на четирима членове на Съвета, в това число Съединени американски щати, които разкритикуваха плана ѝ поради обстоятелството, че в него не се загатваше категорично " Хамас ", напомня Агенция Франс Прес.

Путин е разговарял и с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, както и с ирански и арабски водачи, в опит да помогне за започването на мирни договаряния.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР