Путин на инспекция на Кримския мост. Снимка: БТАПрезидентът на Русия

...
Путин на инспекция на Кримския мост. Снимка: БТАПрезидентът на Русия
Коментари Харесай

Путин кара мерцедес по Кримския мост

Путин на ревизия на Кримския мост. Снимка: Българска телеграфна агенция
Президентът на Русия Владимир Путин през днешния ден мина с мерцедес по Кримския мост, свързващ Южна Русия с анексирания Кримски полуостров, по-малко от два месеца, откакто детонация нанесе огромни вреди на един от най-представителните му инфраструктури планове.

19-километровият път и железопътен мост, който Путин откри персонално през 2018 година, беше взривен с бомба на 8 октомври при офанзива, за която Русия сподели, че е дело на Украйна, напомня Българска телеграфна агенция.

Путин беше съпроводен от зам.-министър-председателя Марат Хуснулин. Държавната съветска телевизия излъчи фрагменти по какъв начин Путин ръководи мерцедеса и задава на Хуснулин въпроси къде тъкмо е била осъществена офанзивата.

Путин мина пешком по елементи от моста, който е най-дългият в Европа, с цел да инспектира секторите, които очевидно са най-силно обгорели от гърмежа.

Досега Украйна не е поела отговорност за бомбата, взривена на моста сутринта на 8 октомври, ден след 70-тия рожден ден на Путин.

Руската Федерална работа за сигурност ФСС сподели, че офанзивата е била проведена от украинското военно разузнаване.

Експлозията разруши сектор от моста и стана причина за краткотрайно прекъсване на придвижването през Керченския пролив. Взривът унищожи и няколко цистерни с гориво от товарен трен, който пътуваше към анексирания Кримски полуостров от прилежаща Южна Русия.

Москва анексира Крим през 2014 година Полуостровът е бил предаден от руска Русия на руска Украйна през 1954 година от тогавашния руски водач Никита Хрушчов и това е прието от Русия през 1994 година след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

Украйна се зарече да си върне Крим, който е подвластен от доставки, идващи по Кримския мост.

Компания на съдружника на Путин Аркадий Ротенберг построи огромното пътно-транспортно оборудване. Руският президент от дълго време възхвалява плана и един път посочи, че съветските царе и руските водачи са мечтали да го построят, само че по този начин и не го създали.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР