Путин говори на немски за нападките срещу бившия германски канцлер

...
Путин говори на немски за нападките срещу бившия германски канцлер
Коментари Харесай

Владимир Путин изпрати на Германия сигнал на немски: какво каза руският президент

Путин приказва на немски за нападките против някогашния немски канцлер Шрьодер

Ехото от изказванията на някогашния водач на Федерална Република Германия Герхард Шрьодер, които провокираха скандал в Германия, стигна до стените на Кремъл. Нещо повече, водачът на Русия даже реши да преведе своята мисъл, изразена на съветски, на немски, с цел да бъде по-убедителна.

В изявление за предаването „ Москва. Кремъл. Путин " по телевизионния канал Русия-1, фрагмент от което разгласява в своя телеграм канал журналистът Павел Зарубин, Владимир Путин, по-специално, засегна връзките с редица западни политици и това, по какъв начин се разграничават оценките за едни и същи думи и дейности в Русия и в чужбина.

ЗА ЛИДЕРИТЕ, ЗАЩИТАВАЩИ ИНТЕРЕСИТЕ СИ

В отговор на въпроса, че политици и водачи, които преди са работили с съветския президент и поддържат контакти с него през днешния ден, в този момент са подложени на спънка на Запад, Путин даде образец с договарянията с унгарския министър председател Виктор Орбан, с който съветският водач беседва в Пекин предходната седмица.

- Моят събеседник господин Орбан е един от дребното европейски политици, които умеят да пазят ползите си. Той прави това настойчиво и поредно. При това, съгласно мен, много тактично. Нашите възгледи не постоянно съответстват с неговите. Освен това постоянно сме на изцяло разнообразни платформи. Но това не ни пречи да приказваме и да търсим решения на някои проблеми “, - акцентира Путин.

ЗА ТОВА, КАК съдебна експертиза СПОДЕЛЯТ СИМПАТИИТЕ

Владимир Путин оцени нападателната реакция в Германия на изявлението на Шрьодер за вестник Berliner Zeitung, където той удостовери, че мирните договаряния сред Москва и Киев предходната пролет са били осуетени от Съединените щати.

- По отношение на някогашния канцлер на Германия господин Шрьодер. Казахте, че се пробват да го разкарат, скрият някъде (за да не се озове някъде към настоящия канцлер Шолц – бел. ред.). Наскоро видяхме една грозна постъпка в канадския парламент, където приветстваха нацистите... Та това желая да кажа. Колкото по-далеч са от Шрьодер, толкоз по-близо са до Антъни Рот. До ръководителя на канадския парламент, който симпатизира на нацистите “, акцентира мисълта си президентът с енергични жестове.

ЗА ТОВА, КЪДЕ ИМА ПОРЯДЪЧНИ ХОРА

Ясно е, че тематиката на съботния ден, проведен в Отава, когато Зеленски беше поканен в Народното събрание и той, дружно с парламентаристите, приветства 98-годишния деец от дивизията на SS Галиция Ярослав Хунке (Гунка), и възходът на нео- нацизма тревожи съветския президент.

- За да ме чуят хората в Германия, ще се опитам да кажа това даже на немски.

След като повтори фразата си за отдалечеността от Шрьодер и близостта до Рот на езика на Гьоте и Ман, Владимир Путин приключи по този начин:

- В Германия има доста порядъчни, свестни хора. И съм сигурен, че мнозина ще чуят това.

КАКВО КАЗА ШРОДЕР?

Бившият канцлер на Германия описа, че през 2022 година към него са се обърнали с молба от Украйна дали може да работи като медиатор сред Москва и Киев и да съобщи известие на президента на Русия. Но през март 2022 година, по време на договарянията в Истанбул с съветската страна, украинците стопираха, „ тъй като не им беше разрешено и нищо не можеше да се одобри, тъй като „ всичко ще решат в допълнение във Вашингтон “.

Шрьодер уточни и пет точки, които могат да доведат до мир. Говореше се по-специално за Крим като „ част от съветската история “ и за невлизането на Киев в НАТО, само че с даването на гаранции за сигурност на Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР