Пуснато е движението по доизградения пътен възел Кресна“ на АМ

...
Пуснато е движението по доизградения пътен възел Кресна“ на АМ
Коментари Харесай

Пуснато е движението през доизградения пътен възел Кресна на АМ Струма

Пуснато е придвижването по доизградения пътен възел „ Кресна “ на Автомагистрала „ Струма “, оповестиха от пресцентъра на АПИ.

Последният стадий от строителните работи стартираха на 16 май т. година Досега в употреба бе част от пътния възел, попадащ в обсега на лот 3.3 Кресна - Сандански на Автомагистрала „ Струма “. С доизграждането на пътен възел „ Кресна “ на Автомагистрала „ Струма “ се обезпечава безконфликтното и безвредно придвижване на пътните транспортни средства по направлението София – Кулата. С отварянето му за придвижване в дейния летен сезон се покачва сигурността в натоварения сектор и включването на трафика от двулентовия габарит на съществуващия първокачествен път E79 в автомагистралното трасе на лот 3.3 Кресна - Сандански от Автомагистрала „ Струма “, който е в употреба от декември 2018 година

От през днешния ден придвижването в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ се реализира от първокачествен път I-1 /E79/ по кръговото кръстовище след гр. Кресна, като на втори излаз се поема по новопостроената пътна връзка и придвижването се влива в сектора Сандански – Кулата от Автомагистрала „ Струма “. Движението в посока София се резервира по съществуващата връзка. 

Доизграждането на пътния възел и действието му в цялостен обсег не предопределя трасето на Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле. Пътният възел ще се употребява при реализацията на всички други възможности, прегледани в процедурата, приключила с Решение по Оценка на въздействието върху околната среда № 3-3/2017. Това ще даде фактическа опция за завършване на извършващата се сега процедура по съпоставяне и оценка на всички евентуални други възможности за трасе, в цялостно сходство с условията и рекомендациите на Европейската комисия. Независимо от това по какво трасе ще се построи лот 3.2 на Автомагистрала „ Струма “ през региона на дефилето и каква опция ще бъде предпочетена, доизграждането на пътен възел „ Кресна “ е належащо за безвредната и безконфликтна връзка сред първокласния път I-1 /Е-79/ и сектора Кресна - Сандански от Автомагистрала „ Струма “.

Доизграждането на пътен възел „ Кресна “ е стадий от обект „ Автомагистрала „ Струма “ Лот 3.2.2, сектор „ Крупник - Кресна “ – ляво платно от км 389+100 до км 399+500, обходен път на гр. Кресна – част от дясно платно от км 396+137 (по километража на път І-1 /Е79/) до км 401+691.90≡397+000 от Лот 3.3 на Автомагистрала „ Струма “, в това число и пътни връзки “. Изпълнител на проектирането и строителните работи е ДЗЗД „ Струма – 3.2.2 “, в което вземат участие: „ ГБС Инфраструктурно строителство “ АД, „ Главболгарстрой интернешънал “ ЕАД и „ ЕПОС – Емпреза Потругеза де Обрас Субтеренеас “ АД, Португалия, Порто Салво) “ ЕООД. Строителният контрол е предоставен на ДЗЗД „ Струма 2019-ППИ-СВС “, в което са „ Пътинвест-инженеринг “ АД и „ SWS engineering Spa “, Италия, Тренто.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР