Пусковите установки за ракетите с повишена далекобойност, които Украйна ще

...
Пусковите установки за ракетите с повишена далекобойност, които Украйна ще
Коментари Харесай

Ракети в боклукчийския камион. Новите комплекси за Украйна са по-трудни за откриване преди и след стрелбата - Свят

Пусковите установки за ракетите с нараснала далекобойност, които Украйна ще получи в границите на най-новия пакет от помощи от Съединени американски щати ще бъдат по-трудни за локализиране, защото могат да бъдат маскирани във всевъзможен товарен автомобил – от подобен за разнос на самун, до камион за транспортиране на отпадък, проучват съветските военни блогъри.

„ Военный осведомитель “ демонстрира примерна настройка на основана върху шаси на камион установка за изстрелване на муниции с огромен радиус на деяние GLSDB. Машината, която е показана, припомня доста товарен автомобил с фургон, на който горната част се отваря с капаци, а самата система се повдига, създава изстрел, след което се скрива назад.

Това разрешава теоретически пусковата установка да се маскира във всеки един тип камион, в това число боклукчийски, което прави предварителното му разкриване и последващото следене извънредно комплицирана задача, както означават съветските блогъри „ имайки поради, че даже с наличните към този момент на въоръжение във ВСУ установки HIMARS оправянето е „ междинна красота “.

Grey Zone разяснява по този мотив, че HIMARS-и нееднократно са били откривани от съветските сили, само че заради различен проблем, координацията на дейностите в съветската войска – разузнавачи, артилеристи и т. н., от откриването до фактическата опция за нанасяне на шокиращ удар по HIMARS минава доста време, което е задоволително комплексът да се реалокира. При всички хвалби на съветското военно министерство за погубен по-голям брой HIMARS-и, в сравнение с са получени и изказванията на Пентагона, че загуби няма, Grey Zone „ констатитар субективно “, че до момента в Украйна е унищожена една установка и са увреедни „ от една до две “.

Ройтерс, с позоваване на свои източници, твърди, че боеприпасите GLSDB, които Украйна ще получи не са съвместими с HIMARS, само че американците ще ги доставят напряко с пускови устройства, които могат да се маскират в камион.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР