Пускат ключовата отсечка с Акт 15, предстои монтирането на осветление

...
Пускат ключовата отсечка с Акт 15, предстои монтирането на осветление
Коментари Харесай

До Великден пада последната тапа за морето – пускат Северния обход на Бургас

Пускат основната права с Акт 15, следва монтирането на осветяване

Последната запушалка за Българското Черноморие ще „ падне ” преди Великден, даде обещание през днешния ден в Бургас районният министър арх. Иван Шишков. Той инспектира напредъка по строителството на Северния обход. Дейносите там са във крайна фаза и най-вече до две седмици на обекта ще бъде публикуван Акт 15, а придвижването – пуснато.

„ Това ще спести най-малко 20 минути път към курортите ни. Ще понижи замърсяването в жк „ Изгрев ”, както и фрапантно ще облекчи трафика в Бургас ”, сподели кметът Димитър Николов, за който завършването на този план бе основно и администрацията му постави доста старания в последните години, с цел да извърши отчуждаването на земите и да убеди страната, че Бургас заслужава да има Северен обход.

Факт е, че след завършването на Автомагистрала „ Тракия ”, целият трафик се скупчваше на кръговото край „ Метро ”, а от там се образуваха дълги опашки по светофарите на бул. „ Транспортна ” до изхода на града край гробищата. 



Това лято тези тапи ще останат в предишното. Проектът ще бъде дефинитивно приключен с монтирането на уличното осветяване и приемането на Акт 16, което евентуално ще се случи през май т.г.
 Строителят работи на цялостни обороти, с цел да приключи обекта в срок
 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР