Пухкави нетрадиционни палачинки с мак, които ще ви пренесат на

...
Пухкави нетрадиционни палачинки с мак, които ще ви пренесат на
Коментари Харесай

Пухкави ванилови палачинки с мак

Пухкави нетрадиционни палачинки с мак, които ще ви пренесат на едно по-красиво място

Необходими Продукти

● яйца - 1 бр.
● овесено мляко - ½ ч.ч. домашно
● кафява захар - 6 с.л.
● ванилия - 2 пакетчета (или 3 капки течна)
● сода - ½ ч.л.
● ябълков оцет - 2 ч.л.
● маково семе - 1 с.л. с връх
● типово брашно - към 2/3 ч.ч.

Начин на подготвяне

В дълбока купа с телена сладкарска бъркалка разбъркваме яйцето с овесеното мляко (домашно приготвено и прецедено) и кафявата кристална захар.

Към тях прибавяме ванилия – на прахуляк или течна (не повече от 3 капки, защото е мощна на усет и аромат) и содата, която в обособена купичка сме задействали с ябълковия оцет.

Сгъстяваме с типово брашно (може да се размени с пълнозърнесто) до приемане на гладка примес (нито доста течна, нито доста гъста) и най-после разбъркваме с маковото семе.

За да са по-здравословни и диетични, може да изпържим палачинките без лой (само на първите 1-2 може да сипем малко шарлан, а на идващите не е нужно) в тиган с незалепващо керамично покритие.

Сипваме малко от сместа в тигана и напълно леко разстиламе, защото дебелината, която реализираме, ще си остане същата и откакто ги изпържим.

Големината е по желание, само че с цел да станат по-бързо, е добре да ги създадем по-малки (около 10 см), с цел да се съберат най-малко по 2 бр. в тигана по едно и също време.

Палачинките обръщаме, откакто по цялата им повърхнина се образуват мехурчета (преди това не трябва да опитваме да ги отлепяме от тигана) и щом позлатеят от другата страна – са подготвени!

Повтаряме същото, до момента в който оползотворим сместа - получават се към 9 палачинки. Вече подготвени – изчакват идващите, захлупени с похлупак, като всяка нова топла палачинка слагаме най-отдолу, с цел да се резервира мекотата и пухкавината им и да не изсъхват.

Поднасяме ги още топли, поляти с домакински мед от глухарчета и по избор поръсени с маково семе. Подхождат си и с чудно сладко по желание (например от ягоди, смокини и др.)

Пухкави ванилови палачинки с мак – лесни, вкусни и ароматни! Любима закуска на всички!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР