Пухкави, гальовни, симпатични и много умни, котките са най-обичаните домашни

...
Пухкави, гальовни, симпатични и много умни, котките са най-обичаните домашни
Коментари Харесай

Запознайте се с най-красивите породи котки в света

Пухкави, гальовни, симпатични и доста умни, котките са най-обичаните домашни любимци за дребни и огромни. С един взор те могат да ви разтопят, в това време и да ви накарат да извършите всяко едно тяхно предпочитание. Известни са като едни от най-хитрите животни в света.
Тези прелестни същества усещат любовта ви и са подготвени да ви останат правилни до гроб. Ако желаете да имате един добър другар и в никакъв случай да не ви е скучно, вземете си една, а за какво не и повече котки в своя дом. Но с изключение на доста любвеобилни, тези животни са и извънредно красиви. Съществуват много породи котки, някои от които са ни добре известни, а други се срещат единствено на някои места.
Вижте кои са най-красивите породи котки в света:
Сиамски котки




Това е една от най-старите породи в света. Смята се,че тези котки произлизат от Тайланд и се популяризира в Европа и Северна Америка от 20-ти век. Те имат един пласт къси косми, заоблени бузи, умерено огромни уши и заострена муцунка.
Това, което би трябвало да знаете за тази порода е, че представителите й са много общителни, умни и търсещи обич. Сиамците са по-малко дейни през нощта спрямо други котки, защото имат сини очи и не доста добре развито нощно зрение.
Персийски котки
Една от обичаните породи на дребни и огромни. Те са пухкави и идеални за гушкане. Родната им страна е Персия. Те имат кръгло лице, дребен нос и сплескана сладка муцунка. Дебелата им кожа и дълги косми, които наподобяват на кожухче, защищават котките от студа и също по този начин е добре за тях да се гледат на по-хладни места, с цел да не пострадат от жегата. Представителите на тази порода са доста спокойни и мързеливи, което ги прави отлични домашни любимци. Единственото, което може да смути тези красиви животни са по-високи и странни звуци, тъй че когато вземете персийка вкъщи, гледайте да и осигурите спокойна атмосфера.

Сомалийската котка
Родината на тази порода е Австралия, а първите й представителки са се появили още през 1950 година.Сомалийските котки са с дълги косми, обилни опашки и са доста пухкави, поради което ги назовават още „ лисича порода”. Повечето от тях имат кафяво-оранжев цвят на тялото.
Макар че са дългокосмести, тези котки не се скубят доста, което е в плюс за техните стопани.
Руска синя котка
Това е една доста забавна и неповторима порода. Представителите имат сребърно – синя четина, даже в множеството случаи е сива. Имат зелени очи, продълговато тяло, двойна четина и по-тъмен колорит на върха на лапите си. Средно живее от 10 до петнадесет години. Тези котки са едни от най-умните, почитат стопаните си, игриви са и другарски настроени. Те обичат доста децата, по тази причина са желани от фамилии.
Шотландска клепоуха котка
Красиви и с доста благ взор, тези създания бързо ще завоюват всяко сърце. Името им идва от техните сгънати и клепнали напред уши. Лицето им е кръгло лице, а очите огромни и доста красиви. Тези котки са доста положителни, няма никаква завист в тях. Обожават да си играят както със стоманите си, по този начин и с други животни.
Интересен табиет им е да стоят изправени на два крайници дълго време, което ги прави още по-сладки.
Независимо коя порода си изберете, най-важното, което би трябвало да знаете, че котките, като домашни любимци изискват доста грижа, внимание и имат потребност от обич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР