Пуделите са порода кучета, която съществува от векове. Те са

...
Пуделите са порода кучета, която съществува от векове. Те са
Коментари Харесай

Темперамент и поведение на пуделите

Пуделите са порода кучета, която съществува от епохи. Те са известни със своята просветеност, грациозност и хипоалергенна четина. Тези кучета се оферират в разнообразни размери, в това число общоприети, дребни и играчки, и са известни домашни любимци заради техния характер и държание. В тази публикация ще разгледаме по-подробно темперамента и държанието на пуделите.

Пуделите са известни със своя другарски и завързан темперамент. Те са доста лоялни към своите притежатели и постоянно основават мощни връзки с тях. Пуделите също са доста интелигентни кучета, което ги прави лесни за образование. Те са доста дружелюбни към позитивно подкрепление и се радват да учат нови трикове и команди.

Една от определящите характерности на пуделите е тяхното високо енергийно равнище. Те са дейна порода, която изисква ежедневни извършения, с цел да бъдат здрави и щастливи. Без уместно упражнение, другите типове пудели могат да се отегчат и могат да развият разрушително държание.

Пуделите са известни и с игривия си темперамент. Те обичат да поддържат връзка със своите притежатели и други кучета и постоянно вземат участие в игри на донасяне и дърпане на въже. Те имат доста сила и обичат да бъдат дейни, тъй че е значимо да им осигурите доста благоприятни условия за игра и извършения.

Какво е държанието на пуделите?

Пуделите нормално са добре възпитани кучета, които елементарно се образоват. Те са известни със своето смирение и постоянно се употребяват в кучешки изложения и надпревари. Пуделите също са доста адаптивни кучета, които могат да процъфтяват в разнообразни среди.

Едно от най-забележителните държания на пуделите е склонността им да лаят. Те са гласовити кучета, които постоянно лаят, с цел да предупредят притежателите си за евентуални закани или да привлекат внимание. Това може да бъде проблематично в жилищни здания или други близки жилищни обстановки, тъй че е значимо да ги обучите да управляват лаенето си.

Пуделите също са доста обществени кучета и се радват да бъдат измежду хора и други кучета. Те могат да станат тревожни или депресирани, в случай че бъдат оставени сами за дълги интервали от време, тъй че е значимо да им осигурите доста обществено взаимоотношение и стимулация.

 Пудел Снимка: pixabay.com

По отношение на грижата, пуделите се нуждаят от постоянна поддръжка, с цел да поддържат козината си здрава и чиста. Те не линеят, което ги прави превъзходен избор за хора с алергии, само че козината им изисква постоянно четкане и подкастряне, с цел да се предотврати сплъстяване.

Пуделите са известна порода кучета, които са известни със своя другарски и завързан темперамент, високи равнища на сила и игриво държание. Те са интелигентни кучета, които елементарно се образоват и могат да процъфтяват в разнообразни среди. Въпреки че са вокални кучета, които могат да лаят прекалено, пуделите нормално са добре възпитани и адаптивни домашни любимци, които са страхотни спътници за хора от всички възрасти.

Вижте също:

- Заболявания при пуделите;

- Грижа за козината на пудела;

- Дресировка на Той Пудел.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР