Публикуваната в петък редактирана клетвена декларация, използвана от Министерството на

...
Публикуваната в петък редактирана клетвена декларация, използвана от Министерството на
Коментари Харесай

ФБР: Вероятно Тръмп е съхранявал неправомерно секретни документи

Публикуваната в петък редактирана клетвена декларация, употребена от Министерството на правораздаването, с цел да получи заповед за обиск на дома на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Мар-а-Лаго, хвърли нова светлина върху федералното следствие  за съхраняването на класифицирани документи от Белия дом, заяви CNN.

Документите демонстрират, че може да са били нелегално манипулирани в Мар-а-Лаго, защото съдържат някои от най-чувствителните секрети на Америка.

ФБР твърди пред съда, че евентуално има " доказателства за възпрепятстване " и секретни документи за защита са били непозволено отнесени на " неразрешени " места в Тръмп курорт.

ФБР откри 184 секретни документа от 15 кутии по-рано тази година.
 Тръмп се пробва да спре следствието на ФБР против себе си
Тръмп се пробва да спре следствието на ФБР против себе си

След като от вкъщи му във Флорида бяха конфискувани документи

През май, когато ФБР прегледа 15-те кутии, които Националният списък извади от курорта във Флорида през януари, откри " 184 неповторими документа, носещи класификационен гриф ", се споделя в клетвената декларация.

Сред материалите са били " 67 документа с гриф " ПОВЕРИТЕЛНО ", 92 документа " СЕКРЕТНО " и 25 документа " СТРОГО СЕКРЕТНО ", съгласно документите.
 Тръмп: ФБР иззе от вкъщи ми три паспорта
Тръмп: ФБР иззе от вкъщи ми три паспорта

ФБР подозира някогашния президент на Съединени американски щати

ФБР трябваше да даде на съда своето пояснение за какво счита, че евентуално има доказателства за това закононарушение в Мар-а-Лаго. 

Департаментът съобщи в правната си информация, обосноваваща бележките, че личният състав на ФБР, който към този момент е разпознат като участващ в следствието, е получил " закани за принуждение от членове на обществото ".

ФБР сподели на съдията, че " незначителни, само че значими " редакции в клетвената декларация са нужни, с цел да се " отбрани сигурността на личния състав на правоприлагащите органи ".
 ФБР търсило нуклеарни досиета в резиденцията на Тръмп
ФБР търсило нуклеарни досиета в резиденцията на Тръмп

Нови облаци над някогашния президент

Преди дни стана ясно, че юристите на Тръмп се пробват да забавят следствието. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР