Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №1 на седмицата: Лекарство, което бие ефекта на ваксините срещу коронавируса - мълчи ли се?

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 9 000 ваши прочитания в Actualno.com.
 
Още през цялото време на пандемията COVID-19, когато стана кристално ясно, че не се намира бързо едно лекарство против лошотия нов ковид, един въпрос непрекъснато ме гложди – кое е по-добро, лекарство или ваксина? В диалози с лекари, правени за материали в, непрекъснато се сблъсквах с експертното мнение, че лекарството и имунизацията не са съперници, с цел да се избира – лекарството ще се употребява при към този момент потвърдено заболели, имунизацията се прави на здрави хора.
Звучи разумно, нали? Да, само че какво би било, в случай че има лекарство, което може да се пие превантивно? Тогава е ясно, че конкуренцията с имунизациите е налице. Ако лекарството е нещо ново и иновационно, то конкуренцията ще е равнопоставена – всеки нов медикамент има своите странични резултати, които обаче още не са добре проучени в практиката. Колкото и клинични изследвания да се вършат, същински необятната приложимост на даден артикул постоянно е нещо друго – изключително пък в днешни времена, с всички типове обществени мрежи, където е доста елементарно да се споделя всякаква информация – вярна, неверна, истина, неистина, злонамерена неистина, направена за да завоюва някой или различен да загуби, а доста постоянно и двете.
Какво обаче ще се случи, в случай че лекарството е към този момент познато и изпитано в практиката – години, дори десетилетия процедура? И в случай че то оказва помощ превантивно – тъкмо както имунизациите? А в случай че пък към този момент му е изминал патентът? И в случай че цената му е като на междинен клас лекарство за Съединени американски щати и Европа? Тогава, при всички вложени пари във ваксини против ковид и при всички подписани контракти на държавно равнище за използването им, какво би станало?
Всички тези въпроси ги слагам след следващата информация по отношение на лекарствения артикул " ". В България доста не се разбра, че един от видните американски пулмолози доктор Пиер Кори безусловно молеше Сената при чуване пред сенатската комисия по вътрешна сигурност да принудят тяхната Агенция по храните и медикаментите (FDA) да прегледат пратените от него и негови сътрудници нови данни за резултата от лекарството! Да ги прегледат, не да го включват абсолютно в лекуването на COVID-19!!
В България, още при започване на юли тогавашният здравен министър Кирил Ананиев разгласи, че има клинично изследване в 9 лечебни заведения за резултата на " Ивермектин ". получи публично удостоверение от здравното министерство, че възложител на изследването обаче не е страната, а " Хювефарма " ЕООД. Под разнообразни форми на посланичество – ЕООД, ЕАД, само че крайният притежател е един – Кирил Домусчиев! още чака спомагателни отговори на уточняващи въпроси и ще показа серия от материали по тематиката – само че най-малко към този момент не съумяваме да разберем какви са резултатите от изследването и даже дали е приключено, тъй като има подписани контракти и надлежно отговорности по тях, в това число по отношение на разкриването на информация. Разбрахме обаче, че лекарството се тества в 12 лечебни заведения. И, не последно по значимост – с дейна съставна част " Ивермектин " от комерсиалната мрежа в България можеш да си купиш единствено крем за мазане, за лекуване на розацея! За клинични тествания обаче може да се употребяват лекарства и артикули, които Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) още не е одобрила за комерсиалната ни мрежа!
Да се върнем в този момент на доктор Кори. При чуването си в Сената, извършено на 8 декември, 2020 година, той категорично даде за образец изследване от Аржентина. По думите му, то е извършено от доктор Ектор Карбайо, главният отговарящ за изследванията на " Ивермектин " в южноамериканската страна. Резултатите, по думите на доктор Кори пред Комисията по вътрешна сигурност на Американския Сенат – от 800 медици, пили " Ивермектин " ПРЕВАНТИВНО, нито един не се е заразил с COVID-19! От други 400, които не са го пили, 58% са се заразили т.е. 237 души! (във сред 4:20 и 4:40 минута от записа) А в България има лекари, които оповестяват по клинични наблюдения за сходен резултат и ще направи всичко допустимо тяхната позиция с детайлности да стигне до необятната публика -!
Засега толкоз. Но единствено към този момент. Дължите изследвания и отговори, уважаеми институции и държавници. В България и по света. Защото по-добре да бъде изрично разрушена една вяра, в случай че е подправена, в сравнение с да тлее и да се разгаря като пожар и да провокира по-сериозни проблеми. А до момента в който си извършите изследванията и дадете безапелационните отговори, не забравяйте, че има лекари с избрани имена и известност, които настояват неща, които вредят на фармацевтичния капитализъм! Опровергайте ги или ги потвърдете, само че не мълчете, тъй като мълчанието е знак за единодушие! И тъй като няма време - задоволително жертви даде целият свят!
п.п. За всеки, който е любопитен – ето и изявление с доктор Ектор Карбайо:

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР