публикуваха днес препис от официалния смъртен акт на кралица Елизабет

...
публикуваха днес препис от официалния смъртен акт на кралица Елизабет
Коментари Харесай

Обявиха официално часа и причината за смъртта на кралица Елизабет Втора

разгласиха през днешния ден дубликат от формалния смъртен акт на кралица Елизабет Втора, който е бил вписан в регистрите на смъртните случаи. 

Директорът на институцията Пол Лоу разгласи, че документът, удостоверяващ кончината на Нейно Величество е регистриран в Абърдийншър на 16 септември. 

В него е записано, че Елизабет Александра Мери Уиндзор е умряла в замъка Балморал на 8 септември 2022 година в 15.10 часа - към три часа преди новината за гибелта й да бъде оповестена обществено. 

Като причина за кончината на 96-годишната кралица в документа е записано " напреднала възраст ". В него участват още данни за родителите на Елизабет Втора - починалите крал Джордж VI и кралицата-майка Елизабет, както и за брачна половинка й - принц Филип, който си отиде от този свят на 9 април 2021 година

Като лице, подало информация в Националните архиви на Шотландия, е посочена единствената щерка на кралица Елизабет Втора - принцеса Ан. 72-годишната принцеса е била и единствената от четирите деца на Елизабет и Филип, която е съумяла да показа последните 24 часа от живота на майка им, стана ясно от публично изказване на кралския двор на 13 септември.

" Имах щастието да споделя последните 24 часа от живота на най-скъпата ми майка. За мен беше чест и привилегия да я съпровождам в последните ѝ пътувания. Свидетел на любовта и уважението, проявени от толкоз доста хора по време на тези пътувания, беше по едно и също време смиряващо и възвисяващо ", заяви Ан пет дни след гибелта на кралицата.

 Смъртният акт
Смъртният акт
Снимка: National Records of Scotland

Елизабет Втора бе заровена на 19 септември в мемориалния параклис на Джордж Шести в параклиса Сейнт Джордж в Уиндзорския палат. 

Днес той бе отворен още веднъж за гости, които се струпаха на огромна опашка, с цел да го прегледат. Замъкът беше затворен за гости сходно на всички кралски резиденции след гибелта на кралицата. Уиндзор е на към 40 км западно от Лондон. Там кралица Елизабет прекарваше по-голяма част от времето преди пандемията от ковид. Дворецът е измежду английските туристически забележителности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР