Публикация на гражданско сдружение "БОЕЦ": БОЕЦ внесохме сигнал до МВР –

...
Публикация на гражданско сдружение "БОЕЦ":
БОЕЦ внесохме сигнал до МВР –
Коментари Харесай

Жената на Гешев е осъдена за имотна измама


Публикация на гражданско съдружие "БОЕЦ ":

БОЕЦ внесохме сигнал до Министерство на вътрешните работи – Групово дело БОП, с данни и доказателства, водещи до обосновани подозрения за осъществена имотна машинация от Детелина Филипова Ханчева – жена на основния прокурор Иван Гешев. Става дума за дарения на няколко парцела в землището на с. Волуяк, дарени на Ханчева от 81-годишен възрастен мъж. Реалните притежатели са завели правосъден иск и Софийски областен съд им присъжда собственическите права, като съдът осъжда Детелина Филипова Ханчева. Публикуваме сигнала до Министерство на вътрешните работи и документи, с които разполагаме.

 Жената до Гешев е наказана за имотна машинация (ДОКУМЕНТИ) - 2

Детелина Ханчева и Иван Гешев

ДО: МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ – БОЙКО РАШКОВ – МИНИСТЪР

ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ БОРБА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ “

СИГНАЛ

от Групово дело „ БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” ,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „ Панония” блок 4 вход З ап 157, тел., Представлявано от Георги Борисов Георгиев

по отношение на

обосновани подозрения за осъществени закононарушения – имотна машинация, осъществена от Детелина Филипова Ханчева с ЕГН 76########

На съображение ЗМВР, БОЕЦ сезираме Министерство на вътрешните работи – Групово дело „ БОП “, че разполагаме с информация – нотариален акт за подаяние на идеални елементи №006 том 2 рег №7033 Дело №195 от 2005 година с вх. Номер в службата по вписвания 11589 от 22.03.2005 година От този документ излиза наяве, че лицето Иван Николов Чернев от София с ЕГН 24######## подарява на Детелина Филипова Ханчева от гр. София идеални елементи от няколко парцела, находящи се в землището на с. Волуяк – София. Детелина Филипова Ханчева е подписала собственоръчно нотариалният акт за благосъстоятелност и подаяние.

Нотариалният акт е публикуван от нотариус Борис Янков вписан в регистъра на Националната камара към оня миг с №258.

БОЕЦ разполагаме и с Искова молба до СРС от 4 лица против Иван Чернев и Детелина Ханчева, с която молят съда да ги признае за притежатели и да признае, че Детелина Филипова Ханчева не е притежател на тези парцели.

БОЕЦ разполагаме и със правосъдното решение от 18.09.2012 година по гр. Дело №30883/2008 година на Софийски областен съд, Първо гражданско поделение, 27 състав с ръководител арбитър Магдалена Стоянова, с което решение съдът признава собственическите права на искателите, не признава собствеността на Детелина Ханчева върху процесните парцели и осъжда Детелина Филипова Ханчева и Иван Чернев да заплатят разноските.

Сделката с дарението на парцелите от 81-годишен възрастен човек без директна връзка с надарената Детелина Ханчева е изповядана от нотариус Борис Янков, който след това е с отнети права точно за имотни измами.

През 2019 година Борис Янков още веднъж е бил арестуван за имотни измами. Припомняме, че някогашният нотариус Борис Янков, който е с отнети права, оказал помощ на група имотни измамници да отмъкнат 23 жилища на психично болни и самотни, възрастни хора. Това беше декларирано по време на брифинг от шефа на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев във връзка с разрушена при взаимна намеса на Специализираната прокуратура и столичната полиция.

„ Преди към 7-8 месеца е постъпила оперативна информация за непозволено придобиване на имоти, надлежно става въпрос за 23 имота на територията на Столична община, които са придобивани чрез неистинни документи. В противозаконната група е взел присъединяване и тогавашният нотариус с букви Б. Я., който ги е подпомагал чисто интелектуално, т.е. съветвал ги е по документите и при кой нотариус да отидат, за да минат тези покупко-продажби “, обясни ст. Комисар Хаджиев и добави, че жертвите на измамниците са били основно хора, които са по-лесни за интервенция.

„ Другите участници от групата са сериозен незаконен контингент. Част от пострадалите са самотно живущи хора и такива с душевни проблеми, които обикновено могат да бъдат манипулирани или рядко поддържат връзка с роднините си. Членове на групата са осъществявали контакти с тях и са ги карали да им подписват пълномощни, които по-късно са употребявали за прехвърляне на техни недвижими имоти, които потърпевшите са загубвали “, обясни още Хаджиев.

По случая са задържани 10 души, от които 4 са с повдигнато обвиняване, а останалите 6 са в ареста с полицейска мярка за 24 часа. Обвинените за присъединение в групата са Георги Янев – шеф и Борис Янков, Любомир Янев и Емил Янев, посочени за нейни членове.

Схемите за отнемане на парцелите били няколко. Една била чрез подпис на празен лист или пълномощни, с които жертвите да бъдат представлявани пред нотариус. В други случаи задържаните заблуждавали нотариус при сделки като набирали очевидци, които да удостоверят, че разследваните владеели повече от 10 години имота. Третата схема била със саморъчно написани завещания. За да прикрият закононарушенията, упрекнатите прехвърляли откраднатите жилища на свои близки, роднини или компании.

По първоначални данни става въпрос за имоти с обща стойност над 300 000 лева, единствено че към момента се чака оценителна експертиза. След претърсвания и изземвания у задържаните са открити голям брой доказателства – нотариални актове, пълномощни и други документи. Прокуратурата е поискала за четиримата задържани да бъде определена мярка непрестанен арест и следва те да бъдат изправени пред Специализирания криминален съд.

Бившият нотариус Борис Янков, който бе задържан през 2019 година като част от бандата за имотни измами на ромския барон Игнат Бенков – Начо от „ Орландовци”, е в дъното на десетки обири на парцели в София и в провинцията. Прокурори, разследвали през годините схемите на смуглия аферист, разкриват пред уеб страницата „ Уикенд”, че Янков е действителния необут на имотните измами в столицата, само че постоянно е съумявал да се измъкне посредством подставени лица, най-вече от ромски генезис.

Борис Янков, който до 2006 година е настоящ нотариус, вписан в регистъра на Нотариалната камара под №258, е бил арестуван за следващ път като съпричастен към групата на Игнат Бенков – Начо. Според обвиняванията, повдигнати от Специализираната прокуратура против ромския барон, той и членове на фамилията му са заграбили жилищата на трима пенсионери в София и пробвали да отмъкнат още три парцела на други свои жертви.

Циганите отвлекли възрастен мъж и го държали в плен дни наред, като го упоявали с медицински алкохол, преди пенсионерът да им трансферира жилището си в софийския квартал „ Борово”. Бандата на Начо е с повдигнати обвинявания и за изнудвания и похищение.

Ролята на Борис Янков в тази спекулация е съществена, само че нотариусът е обвиняем като помощник на бандата. Съмненията на криминалистите са, че точно Янков е подтикнал ромите да изтезават жертвите си, защото това не е първото сходно нарушение на скандалния някогашен нотариус.

Историята на самата Детелина Ханчева – от танцьорка на стълб до юрист са разказани от уеб страницата. В техен материал се споделя:

„ Детелина Филипова Ханчева е родом от Севлиево. През 2002 година тя влиза в новините като танцьорка в нощен бар в зимния курорт „ Боровец “, похитена от известния самоковски престъпник Юрий Галев. Инцидентът се случва на 21 против 22 Януари 2002. Бойко Борисов, тогава в качеството си на основен секретар на Министерство на вътрешните работи, оповестява, че Галев ги е завлякъл от заведение в апартамент в София. Според изявленията от това време, Галев качил принудително в персоналния си мерцедес едното от девойките, а другото хукнало след тях и също се качило в колата. След разиграването на тази брутална сцена шефката на бар “Рай” съобщила в локалния полицейски сектор, че танцьорките са отвлечени. Едната от похитените също по този начин съумяла да изпрати по мобилния си телефон известие, че е в неволя. Полицията незабавно била вдигната на крайник и няколко часа по-късно Галев е арестуван на адреса си в столичния кв. „ Св Троица “, до момента в който девойките са в дома му. Галев е задържан в началото по съмнение в похищение и обезчестяване, само че му е повдигнато обвиняване за блудничество. Той прекарва повече от месец в следствения арест.

ЖЕНАТА ДО ГЕШЕВ СВЪРЗАНА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ И КОВАЧКИ – „ Биволъ “, 16 юли 2020 година

Професионалната кариера на Ханчева след слизането от пилона може да се наблюдава в изтеклите данни от НАПлийкс. Тя е обезпечавана от компанията “Мерекспрес”, благосъстоятелност на небезизвестния ромски барон Станчо Владов.

Ханчева е обезпечавана от компания на ромския барон и разследван за началник на Организирана незаконна група Станчо Владов, сочат данните от НАПлийкс.

Станчо Владов беше обвинен и обвиняем като гарант на убийството на ромския водач Тани Танев. Той беше убит със 7 патрона на 12 февруари 2008 година пред заведението му в Долни Дъбник. Делото против Владов и други трима мъже от Костинброд е известно в обществото, като “Килърите 2”. То се водеше от Специализираната прокуратура. Делото се оказа следващият гръмък неуспех на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Освен Владов, обвинени бяха още двама. Според обвиняването те наели трети човек, който да извърши изтезанието на Танев. Като претекст за убийството, държавното обвиняване акцентира шантаж от страна на Танев против Владов. Покойният го заплашил, че ще разкрие имотните измами, които върти.

Според прокуратурата за организацията на убийството е имало бюджет от 50 000 лв., заплатен от Станчо Владов от Костинброд. 55-годишният Владов и по-възрастният Танев се познавали от дълго време, работили са дружно и в един миг са имали неуредени финансови отговорности. В обява на в. „ 24 часа “ се споделя, че около общия им бизнес Тани научил, че Станчо Владов, шеф на Детелина Филипова Ханчева, е въртял в столицата имотни измами още от 2005 година (виж ). Именно през същата 2005г., когато Детелина Ханчева е работила за компанията на Станчо Владов, е осъществена и имотната машинация с дарението, която БОЕЦ разкриваме и потвърждаваме с документи.

От показаните данни БОЕЦ вършим обосновано съмнение, че с полученото подаяние от възрастния мъж – Иван Чернев, през 2005г. Детелина Ханчева е направила имотна машинация за нелегално придобиване на недвижими парцели, като незаконността на придобиването е установено и от Софийски областен съд.

Приложено ви изпращаме посочените – нотариален акт, правосъден иск и правосъдно решение.

Декларираме своето единодушие името на Сдружение БОЕЦ да бъде огласено обществено, като вносители на тези сигнали до институциите.

Изискваме да бъдем осведомени за подхванатите дейности от страна на институциите и резултатите от тях.

 Жената до Гешев е наказана за имотна машинация (ДОКУМЕНТИ) - 3

 Жената до Гешев е наказана за имотна машинация (ДОКУМЕНТИ) - 4

 Жената до Гешев е наказана за имотна машинация (ДОКУМЕНТИ) - 5

 Жената до Гешев е наказана за имотна машинация (ДОКУМЕНТИ) - 6

22.03.2022г. Георги Георгиев – ръководител на УС на Групово дело „ БОЕЦ ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР