Публикациите в Македония, че Албания не признава българското малцинство, са

...
Публикациите в Македония, че Албания не признава българското малцинство, са
Коментари Харесай

Джамбазки: Публикациите в Македония, че Албания не признава българското малцинство, са реакция срещу договора за добросъседство

Публикациите в Македония, че Албания не признава българското малцинство, са реакция против контракта за добросъседство, подписан сред София и Скопие. Това съобщи евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национални придвижване Ангел Джамбазки.
Той акцентира, че е значимо да се знае, че все още Законът за малцинствата в Албания към момента не е признат, а се разисква.
„ Законът е гледан в правна комисия, а в понеделник и вторник ще бъде прегледан от останалите комисии. Българското национално малцинство ще бъде показано и ще отбрани правата си да бъде част от това законодателство. Нека да припомня, че българското малцинство употребява опцията, която даваше този проектозакон и внесе искане да бъде прието, записано в текста, подкрепено със наложителния брой подписи. Така че, както се споделя в тази ситуация с просръбските медии, те споделих „ хоп! “ преди да са скочили “, разяснява евродепутатът, съобщи Фокус.
Ангел Джамбазки добави, че България допустимо най-бързо би трябвало да постави старания да възвърне поданството на българите в Албания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР