Публикациите на Руската федерация за откъснати морски мини от Украйна

...
Публикациите на Руската федерация за откъснати морски мини от Украйна
Коментари Харесай

ВМС: Публикациите на Русия за мините е по-скоро затрудняване на корабоплаването и създаване на страх

„ Публикациите на Руската федерация за откъснати морски мини от Украйна е по-скоро затрудняване на корабоплаването и основаване на боязън и напрежение измежду корабоплавателите и крайбрежните страни, в сравнение с съществуване на действителна опасност. “ Това съобщи командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Въпреки това той не изключи и опцията да има обособени мини, които по някаква причина са се скъсали от дрейфа.

Контраадмиралът добави, че в обявата се твърди, че това са мини от два вида, които украинските военноморски сили са сложили при започване на спора.  

Единият са дребни котвени мини с тегло на бойния заряд 20 кг и диаметър 53 сантиметра. Те нямат батерия, която да се изтощи и това ги прави рискови по-дълго време.

Другият вид са контактни противодесантни мини с диаметър към 27.5 см и тегло на бойния заряд 3 кг. Той изясни, че са предопределени да противодействат на плаващата техника. По думите на командирът на Военноморски сили такава мина не би представлявала сериозна заплаха за огромен транспортен съд. Контраадмирал Михайлов съобщи, че е доста дребна е вероятността такава мина да попадне във вътрешността в морето.

Той изясни, че е в случай че е имало мощно неспокойствие то по-скоро би ги изкарало на брега, до който са били сложени.

Командващият Военноморски сили съобщи, че е засилена системата за наблюдаване още от началото на бойните дейности в Украйна. Това включва даже и от време на време облитане на акваторията и разрастване на кораби на море. Той увери, че са взети са всички ограничения, с цел да може при подозрение или разкриване на плаващи обекти да се реагира навреме.

Контраадмирал Кирил Михайлов изясни пред публицистите, към този момент е имало подобен случай -  миналата седмица. Подаден е бил сигнал, че е видян предмет на 14 благи югоизточно от нос Галата. Изпратен е краб с водолази. Оказало се е, че това е откъснат се буй.

По-рано през днешния ден Областната администрация в Бургас обявиха, че взети  всички ограничения да бъдат осведомени риболовните лодки и останалите лодкостоянки за възможна заплаха от появяването на мини, а също и товарните кораби. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР