Публично поклонение в памет на руския опозиционен лидер Алексей Навални

...
Публично поклонение в памет на руския опозиционен лидер Алексей Навални
Коментари Харесай

Екипът на Навални търси място за публично поклонение до края на седмицата

Публично поклонение в памет на съветския опозиционен водач Алексей Навални може да се организира до края на седмицата, като съидейниците му от Фонда за битка с корупцията търсят уместно място за прощаване с него. Това излиза наяве от обява в обществената платформа Х на говорителката на Навални Кира Ярмиш.

" Търсим зала за обществено прощаване с Алексей. Време: края на тази работна седмица. Ако имате уместно помещение, апелирам, свържете се с нас ", написа Ярмиш в Х.

Мы ищем зал для публичного прощания с Алексеем. Время: конец этой рабочей недели. Если у вас есть подходящее помещение, свяжитесь с нами, пожалуйста

[email protected]
+79197609824
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)

Малко по-късно Ярмиш предизвести, че в канали в Телеграм се популяризират подправени вести за поклонение и прикани хората да наблюдават формалната ивформация.

Съобщението за гибелта на 47-годишния Алексей Навални от страна на съветските управляващи пристигна на 16 февруари.

В продължение на съвсем 10 дни майка му, 69-годишната Руските управляващи отказваха да ѝ го предадат с претекста, че вършат спомагателни експертизи.

Тя съобщи, че чиновниците са ѝ споделили, че в случай че не се съгласи на скрито заравяне, ще " създадат нещо " с тялото на сина ѝ.

Людмила Навалная упрекна съветските следователи, че са я " изнудвали " да провежда панихидата на Навални без наличието на опечалени.

" Вместо това ме изнудват, слагат ми условия къде, по кое време и по какъв начин да бъде заровен Алексей. Това е нелегално. Искат да го създадат скрито, без сбогуване. Искат да ме заведат в покрайнините на гробището до един свеж гроб и да кажат: " Тук лежи синът ти ". Не съм съгласна с това ", споделя Навалная.

Тя се обърна и персонално към Владимир Путин с молба да ѝ върнат тялото на сина ѝ.

Тялото на съветския опозиционен водач въпреки всичко е предадено на майка му на 24 февруари, а формалните управляващи в Русия отхвърлят в решението да е взел участие Владимир Путин.

Непосредствено след гибелта на Навални властта в Русия се опита да попречи на каквито и да било опити за удостояване на паметта на опозиционния водач.

Според самостоятелни от Кремъл осведомителни канали, на арестувани в опит да поднесат цветя или да почетат по различен метод паметта на Навални.

Ден по-рано стана ясно и че Москва е разпоредила да бъдат разпознати всички, които поставят цветя в символ на респект на 47-годишния Навални. Имаше и видеа, които демонстрират по какъв начин униформени чиновници записват имената на дръзналите да заявят позиция руснаци.

Според правозащитната организация OVD-Info единствено за два дни минимум 400 души са били арестувани в цяла Русия, откогато на 16 февруари бе оповестена гибелта на Навални.

Това е най-значимата поредност от арести след митингите против общата готовност за войната в Украйна през септември 2022 година

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР