Публично обявеното разписание на градския транспорт и реалното движение на

...
Публично обявеното разписание на градския транспорт и реалното движение на
Коментари Харесай

Разминават се разписанието на градския транспорт и реалното движение на тролейбуси в Русе

Публично оповестеното разписание на градския превоз и действителното придвижване на тролейбуси в Русе се разминават. За това ни алармираха възмутени русенци, които на вятъра са чакали по спирките. От Община Русе споделиха, че повода за разминаването е поради дефицита на водачи през последните седмици, защото е имало доста заболели с Ковид.

Първата спирка след обръщалото в кв. " Дружба " 3 в Русе. Електронното табло не работи. Йонка Христова обаче е видяла, че тролейбусът, който чака, е там. На идната спирка обаче нямат образен контакт с обръщалото и хората не знаят какво да чакат. Напразно чака и Пламен Андреев, единствено че 24-а линия.

" Вече трети ден не идва по разписание 24-а линия. Просто не минава. Нито закъснява, нито подранява. Закъснявам за работа ", споделя Пламен Андреев.

От Община Русе обявиха, че разминаване на информацията не би трябвало да има. Електронната система се обновява съгласно разписанието на уеб страницата на общината. Освен това за последната година са имали единствено два сходни сигнала.

" Има такива направления, които не се извършват сега заради липса на водачи в " Общински превоз ", добави Румен Кръстев, старши контрольор в отдел " Транспорт ".

От Общината обясниха още, че информацията се обновява всяка седмица.

" Процесът по заличаване на обещано разписание лишава доста малко време, до момента в който противоположният развой за възобновяване на разписанието значи всичко да се вкарва още веднъж ", сподели още Румен Кръстев.

Сега настоящата електронна система се оказала тромава и се работи по нейното надграждане. Вече са сложени джипиеси в част от тролейбусите, с които се тества новата система за противоположна връзка.

Автор: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР