Публичните организации ще си взаимодействат по-ефективно, посредством обмен на данни

...
Публичните организации ще си взаимодействат по-ефективно, посредством обмен на данни
Коментари Харесай

Публичните организации с по-ефективен обменен на данни

Публичните организации ще си взаимодействат по-ефективно, чрез продан на данни сред техните осведомителни системи. За осъществяването на тази цел ще бъдат въведени стандарти при тяхното създаване, планиране, създаване и внедряване. Това стана ясно по време на заключителното събитие по план „ Разработване и използване на Референтна архитектура за оперативна съгласуемост (РАОС) ", което се организира през днешния ден.

С реализацията на плана беше създадена Референтна архитектура за оперативна съгласуемост, която да бъде част от обновената Архитектура на електронното ръководство. Разработен и одобрен е План за въвеждането, като са направени и оферти за нормативните промени, свързани с приложението на РАОС.

В рамките на плана са построени 4 регистъра на Министерството на младежта и спорта (МСС) и обединен указател на Агенцията по заетостта (АЗ) - указател „ Заетост ".

По този метод бе обезпечена опцията за съвместими обществени услуги на локално, национално и европейско равнище за жителите и бизнеса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР