Публичен изпълнител запорира банковите сметки на община Пловдив заради финансови

...
Публичен изпълнител запорира банковите сметки на община Пловдив заради финансови
Коментари Харесай

Запорираха сметки на община Пловдив за над 900 000 лева

Публичен реализатор запорира банковите сметки на община Пловдив поради финансови корекции от 905 785,02 лева по осъществяването на Транспортния план, написа 24 часа. Санкциите са наложени поради нарушавания в процедурите от Управляващия орган на оперативна стратегия „ Регионално развитие”, по която бяха отпуснати парите за модернизацията на градския превоз, а договорът беше предоставен на испанската компания „ Индра Системас”. Проектът беше осъществен в предишния кметски мандат.

От общината са обжалвали акта за глобите пред Пловдивския административен съд, само че завеждането на дело не стопира предварителното осъществяване и по този начин се е стигнало до запорирането на сметките и последвалото евакуиране на сумата от над 900 000 лева от тях.

Тъй като средства за такива заплащания в бюджета няма, в този момент кметът Здравко Димитров предлага парите да бъдат взети от ремонта на ул. „ Даме Груев”. Реконструкцията на тази улица е значима поради идното унищожаване на Бетонния мост, при което ул. " Даме Груев " би била една от другите възможности за влизане и излизане.

На 25 ноември кметът Здравко Димитров загатна, че има подобен проблем. " Снощи в 20 часа разговарях с районния министър Виолета Комитова. Помолих я да ни даде пролонгация за заплащане на санкция по един план, за който община Пловдив е глобена. Поисках да платим сумата, която е под 1 млн. лв., след Нова година. Ако не ни влезе в състояние, ще търсим средства да я внесем ", изясни кметът.

От районното министерство обаче не са създали пролонгация и парите към този момент са изтеглени от сметките на градската администрация.

Община Пловдив води каузи против испанската компания " Индра ", защото внедрената от нея система за електронно таксуване по този начин и не проработи към този момент пет години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР