ПУ Паисий Хилендарски“ продължава активното сътрудничество с бизнеса, предоставяйки възможност

...
ПУ Паисий Хилендарски“ продължава активното сътрудничество с бизнеса, предоставяйки възможност
Коментари Харесай

ПУ Паисий Хилендарски продължава активното...

ПУ „ Паисий Хилендарски “ продължава дейното съдействие с бизнеса, предоставяйки опция на студентите за придобиване на на практика умения

A Data Pro поддържа оборудването на Лабораторията по отзивчиви компетентности и просветителни услуги към Филологическия факултет

София, 23 март 2018 – A Data Pro поддържа оборудването на Лабораторията по отзивчиви компетентности и просветителни услуги към Филологическия факултет, осигурявайки компютърни работни станции. Сътрудничеството сред ПУ „ Паисий Хилендарски “ и компанията стартира през 2015 година, предоставяйки специалисти за провеждането на курс по Медиен разбор три следващи години.

Лабораторията е основана по план „ Лингвистична вътрешен глас и лингвистична подготвеност в актуалния мултикултурен свят – езикови, литературни и просветителни аспекти “ (НИ15-ФЛФ-015) към Фонд „ Научни проучвания “ на Пловдивския университет. Сред задачите на залата е основаване на опция за възстановяване качеството на образованието, обвързвано с новите технологии в образованието, създаването на научноизследователски планове и подобряването на ученето посредством потребление капацитета на информационно-комуникационните технологии и отворените просветителни запаси.

Проф. доктор Запрян Козлуджов, ректор на ПУ „ Паисий Хилендарски “, зам.-деканите на Филологическия факултет доцент доктор Борян Янев, доцент доктор Надя Чернева и доцент доктор Константин Куцаров и Траян Тилев, управител на пловдивския офис на A Data Pro, публично откриха изцяло оборудваната Лаборатория по отзивчиви компетентности и просветителни услуги.

„ Надявам се залата с нейното съоръжение, всички, които имат отношение към нейното основаване, както и студентите, които ще се образоват в нея, да допринесат за развиването на отзивчивите компетентности, а оттова и за по-добрата реализация на хората, които се образоват във Филологическия факултет “, сподели по време на откриването ректорът проф. Козлуджов.

„ Успяхме да купим половината от оборудването – интерактивна образователна дъска, мултимедиен проектор, два преносимия компютър и компютър-майка. Тогава A Data Pro ни подадоха ръка – осигуриха ни 12 компютъра и копирна машина. Това към този момент дава опция за осъществяване на пълноценни занятия и е реализация на една наша огромна фантазия “, сподели ръководителят на плана „ Лингвистична вътрешен глас и лингвистична подготвеност в актуалния мултикултурен свят – езикови, литературни и просветителни аспекти “ - доцент доктор Борян Янев.

Над 90% от специалистите в пловдивския клон на A Data Pro са приключили Пловдивския университет, като една част от локалния екип от 41 души работи на място, друга – отдалечено, сподели Траян Тилев. В момента в компанията има отворени свободни позиции за студенти или приключили университета с композиция от британски и втори западен език, като минималното равнище на притежаване, което изискват от компанията, е В2, изясни HR шефът Милена Илиева. Тя добави, че интерес съставляват и хората, владеещи азиатски езици, като компанията дава опция за работа по планове с гъвкава форма на претовареност съгласно желанията на специалиста и естеството на работата.

Филологическият факултет приготвя бъдещи учители по български език и литература и по непознати езици (английски, фенски, съветски, гръцки, турски и др.). Студентите получават подготовка преподавател по съответния език. В специалността „ Приложна филология “ се приготвят експерти преводачи, владеещи два непознати езика (първият непознат език е британски, немски, френски или испански, а вторият език е по желание на студента – съветски, испански, италиански, британски, немски, френски, португалски, китайски, корейски, чешки, полски, сръбски и хърватски, новогръцки или турски).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР