Птиците са от вида средиземноморски буревестници, твърдят орнитолозиЗа голямо количество

...
Птиците са от вида средиземноморски буревестници, твърдят орнитолозиЗа голямо количество
Коментари Харесай

Голямо количество мъртви птици край Бургас

Птиците са от типа средиземноморски буревестници, настояват орнитолози

За огромно количество мъртви птици оповестяват поданици на Бургас. Те се натъкват на неприятната панорама на плажа Атанасовска коса, оповестява БГНЕС.

„ Птиците бяха повече от 15, ситуирани през 2-3 метра по брега, по линията на вълните. Повечето от тях бяха с доста добре непокътнати тела, без никакви забележими пострадвания. Тогава помислих, че може би има някакво отравяне или нещо друго породено от човешкия фактор “, споделя Кристина Костова.

Природозащитниците имат няколко версии за гибелта им. Една от тях е, че птиците са умряли в морето, само че ветровете през последните дни са ги изкарали на брега.

Орнитолози разясняват, че мъртвите птици са от типа средиземноморски буревестници. В това време на годината те гонят пасажите с риба в морето, а скупчването им на едно място, може да е довело до гибелта им.

„ В момента тече доста интензивна миграция. Предполагаме, че са минали Босфора и следвайки рибните пасажи са пристигнали и в залива “, съобщи Радостина Ценова от фондация „ Биоразнообразие “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР