Псориазисът е сложно заболяване на кожата. Той засяга хора от

...
Псориазисът е сложно заболяване на кожата. Той засяга хора от
Коментари Харесай

Разрешени храни при псориазис

Псориазисът е комплицирано заболяване на кожата. Той визира хора от всяка възраст и се смята за изцяло неизцерим. Хората с тази диагноза би трябвало да се придържат към избрана диета.

Диетата при псориазис, би трябвало да бъде определена самостоятелно за всеки човек. Има съществени правила за разработване на всекидневно меню. Целта е лекото натоварване на червата и стомаха, филтриране на тялото, унищожаване на токсините и отровите от тялото. Необходимо е щедро пиянство на вода. За един ден би трябвало да изпиете минимум 2 литра пречистена вода.

При псориазис е неразрешено (невъзможно) преяждането и претоварването на стомашно-чревния тракт. Прекаленото тегло обостря хода на болестта, тъй че би трябвало да се отървете от него. Съществува лист с артикули, утвърдени за приложимост при псориазис. Той може да бъде скъсен или уголемен, според от самостоятелните характерности на тялото на пациента. Позволени храни при псориазис:

- Всички плодове (с изключение на цитрусовите плодове) и зеленчуци (с изключение на алените, бобовите и от рода на картофените). Влакната в позволените плодове и зеленчуци стабилизират изпражненията, усъвършенстват чревната перисталтика и пречистват тялото;

- Нискомаслени млечни артикули, извара, кефир, кисело мляко. Те са богати на калций, който се бори против алергиите и има противовъзпалителен ефект;

 Разрешени храни при псориазис

- Морска риба – нейната полза се свързва с насищането с мастни киселини;

- Витамини В, С, РР, Е, А – потребни за кожата и нервната система, както и антиоксиданти, заздравяват имунната система и обезвреждат действието на свободните радикали. В менюто на пациенти с псориазис би трябвало да се включат говежди черен дроб, елда, пшенични трици, прясно изцедени сокове от разрешените плодове и зеленчуци;

- Растително масло – съставът с полиненаситените мастни киселини (ПНМК) има позитивен резултат върху кръвоносните съдове и кожата;

- Продукти, съдържащи цинк: риба, тиквени семки, слънчоглед и други ядки, само че в дребни количества. Цинкът оказва помощ на кожата да се възвърне, лекува рани, понижава възпалението и лющенето.

 Разрешени храни при псориазис

Не яжте всички изброени артикули в един ред! Необходимо е да спазвате разпоредбите за тяхната композиция. Например: не комбинирайте плодове със зеленчуци, житни растения със зърнени храни, млякото и чая със захар, протеини и нишесте.

Терапевтичната диета при псориазис би трябвало да бъде уравновесена, тъй че да се прави постоянно изпразване на червата (поне един път на ден). Но в случай че това не се случва, приемайте слабителни средства от растителен генезис или да пийте зехтин, да вземем за пример 0. 5 ч.л. зехтин дневно.

Пийте доста вода, постоянно си прочиствайте червата, правете извършения, чист въздух и изключете алкохола и цигарите. Съвременната медицина още не е в положение да лекува псориазис, само че вярното хранене може да помогне за управление на болестта и попречване на рецидиви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР