Психологическата устойчивост може да се определи като способността да се

...
Психологическата устойчивост може да се определи като способността да се
Коментари Харесай

6 съвета от Ницше как да бъдем по-устойчиви

Психологическата резистентност може да се дефинира като способността да се приспособяваме към стресиращите условия към нас. Хората, които са по-гъвкави и устойчиви, са такива, тъй като имат някаква избрана цел, която желаят да доближат.

Фридрих Ницше (1844-1900) е един от най-интересните мислители на всички времена. Чрез взор върху неговата философия можем да разберем по какъв начин да развием по-добра резистентност за по-щастлив живот, изпълнен с задоволеност.1. Преследване на избрана цел
Целите са неизменима част от нашия живот, а нашето държание е разследване от тях. Според Ницше този, който има „ за какво “ да живее, може да понесе всякакво „ по какъв начин “. А въпроси като „ за какво “ ни оказват помощ да мислим в дълготраен проект и развиват желанието ни да реализираме дадена цел. Важно е да можем тъкмо и ясно да дефинираме задачите си, с цел да избегнем неуспех.
2. Тествайте догатките
Ницше споделя, че методът, по който даден проблем може да бъде позволен, е като вникнем в скритите догатки, които имаме към него, вместо да търсим решения. Точно тези догатки ни демонстрират по какъв начин сме настроени мисловно, а в това се крие ключът към разрешаване на казуса. Истината е най-голямата полезност за мислителя. Убежденията са затвор. А великите водачи са тези, които постоянно преглеждат и други гледни точки, а не са пандизчии единствено на една вероятност, тъй като тя не може да показа цялата истина.
3. Волята за власт над себе си
Чрез властта над личния разум можем да превъзмогнем слабостта или зависимостта. А това достижение би ни донесло наслаждение, тъй като то ни насочва към самоусъвършенстване – най-големият симптом за същинска власт. Този, който може да победи себе си, има и способността да развие капацитета си.
4. Силата на човешкия разсъдък
Силният човек е този, който може да подложи на инспекция своите убеждения, без значение какъв брой енергично има вяра в тях. При съществуването на достоверна информация, която може да ги срине, той би трябвало да бъде податлив да преразгледа и тази позиция. Ницше изяснява, че способността на човек да размишлява е най-големият знак на предпочитание за власт над себе си. Така се развива далновидността.
5. Развитие посредством страдалчество
Популярното изявление „ Това, което не те убива, те прави по-силен “ е на Ницше. Когато сме изправени пред огромни трудности или разбиранията ни за света са сложени под въпрос, тогава имаме опцията да израснем.
6. Да живееш логичен живот
Ницше открива, че хората смятат за по-удовлетворяващ този живот, при който могат да се провокират и да преодоляват компликациите, в сравнение с този, при който самоцелно преследват щастието. Причината е, че това прелестно възприятие се явява като второстепенен артикул от желанието да надминеш себе си. А с цел да може да се изправи пред такова предизвикателство, човек би трябвало да придобие мощ, която е по-голяма от тази, която е имал. По същия метод жълъдът престава да бъде жълъд, с цел да може да се трансформира в мощен и огромен дъб.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР