Психологът доц. д-р Маргарита Бакрачева коментира, че в случая с

...
Психологът доц. д-р Маргарита Бакрачева коментира, че в случая с
Коментари Харесай

Психолог за убиеца от Надежда: Той е действал спонтанно и вследствие на натрупани предишни проблеми

Психологът доцент доктор Маргарита Бакрачева разяснява, че в тази ситуация с убийството на майка и детето ѝ в София от бащата става въпрос за непринудено деяние, което е разследване от насъбрани предходни проблеми. "Нямаме цялостна система по какъв начин да реагираме ", уточни тя пред Bulgaria ON AIR и означи, че жалбата в полицията, подадена от килъра към неговата брачна половинка, е била сигнал, че нещо се случва с този човек.

Доц. доктор Бакрачева бе безапелационна, че има прекомерна приемливост към формите на принуждение. По думите ѝ хората не се усещат предпазени и това ги кара да бъдат още по-пасивни.

Журналистът Богдана Лазарова бе на мнение, че самото ликвидиране не е единственото потресаващо в тази ситуация. За нея е необичайно, че таксиметровият водач не се е съгласил да вземе детето от килъра, както и че много по-късно се е обадил на полицията. Лазарова счита, че явно килърът е държал на момиченцето и е правил опит то да остане живо. "Най-потресаващо е безсилието на Министерство на вътрешните работи да се оправи с тази обстановка. Какво прави Министерство на вътрешните работи 4 часа и половина? Абсолютно изтощение на Министерство на вътрешните работи да се оправи с тежката битова престъпност ", разяснява тя.

Богдана Лазарова се разгласи за въвеждането на условие служебните револвери да бъдат оставяни на работното място след края на работния ден, а не да бъдат носени у дома. Тя акцентира, че безнаказаността е в основата на насилието у нас.

Междувременно мъжът, който простреля приятелката си, а по-късно умъртви и детето си, остава в "Пирогов " под засилена полицейска защита. Животът му е вън от заплаха. Очаква се Викторио Александров да бъде разпитан незабавно откакто здравословното му положение го разрешава. Ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова съобщи, че по отношение на 26-годишния мъж ще бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. По непотвърдена информация към този момент са му повдигнати три обвинявания – за убийството на младата жена, на едногодишната му дъщеричка, както и за насила към таксиметров водач. Очакват се и резултатите от взетите му кръвни проби, като към момента няма информация за неговото психическо положение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР