Псевдополицаи рекетират дъщерята на Павел Вежинов по телефона. Това заяви

...
Псевдополицаи рекетират дъщерята на Павел Вежинов по телефона. Това заяви
Коментари Харесай

Приятен мъжки глас се обадил на дъщерята на Павел Вежинов и ѝ казал: В опасност сте! Истината обаче се оказала неочаквана

Псевдополицаи рекетират дъщерята на Павел Вежинов по телефона. Това съобщи самата тя, представена от „ Телеграф “. Писателката и културна деятелка показа, че ало-измамниците се показали за служители на реда и ѝ поискали подпомагане под формата на пари, с цел да могат да заловят цяла тайфа. На телефона ѝ звънял учтив мъжки глас, който се показал като Ангел Йорданов, проверяващ служители на реда от Първо районно ръководство, а тя решила да се прави на наивна, с цел да види до каква степен ще стигне.

„ Връзката беше чиста, гласът културен, дори ми изясни, че диалогът се записва “, твърди писателката. След това ѝ разказал история за тайфа крадци от 10 индивида, които нахлули в апартамент, по какъв начин пребили и ограбили възрастни хора, по какъв начин полицията хванала трима и в единия намерила записка с нейните име, адрес и телефон. Бил доста угрижен за нейната сигурност и я предизвестил да не отваря на непознати.

„ Посъветва ме постоянно да подвигам телефона, тъй като в случай че не съумея, те ще атакуван жилището ми и ще ме пребият, в случай че съм вътре, или ще го ограбят, в случай че ме няма. Беше изключително забавно, че по този начин нареченият служители на реда ми даде телефона си, на който да звъня – 02 858 58 70. Когато ми се обадели трябвало да не преустановявам връзкатра и да набера този номер. И тук се разигра най-интересната сцена – някой сподели нещо, помолиха ме да остана на телефона, очевидно с цел да чуя диалога: „ Как? Четири пъти? От кой оператор? “ и след това продължи към мен: „ Госпожо, очаквате ли някого да ви се обажда от този оператор? Звънял е 4 пъти, до момента в който сме говорили! “, изяснява Делчева-Вежинова. След това измамникът затворил, само че скоро почнал да звъни на стационарния телефон. В това време обаче писателката към този момент говорила с полицията и схванала, че във въпросното ръководство нямат чиновник Ангел Йорданов. После вдигнала домашния телефон и съобщила, че към този момент е говорила с полицията.

Авторката описа за следващата си среща с телефонните рекетьори: „ Не е оървата. Ро кой ли не ми се е обаждал – и лекар Иванов от „ Пирогов “, и синът ми за колата ми – нямам кола, и внуче – и такова нямам. Е, няма да кажа какво имам, та да не ми се обадят. Но в действителност „ служител на реда “ до момента не го бяха правили. Сценарият им беше по-добър от предходните, само че въпреки всичко не беше действителен и единствено много доверчив човек би се хванал. Не пренебрегвам случилото се. Колкото и трезво да мисли човек, при едно такова позвъняване в първия миг сърцето подскача – а не всички хора имат здрави сърца и обикновено кръвно. Тези телефонни позвънявания са по-опасни, в сравнение с си представяме.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР