Псевдопатриотът Петър Низамов-Перата, станал известен преди година със самоинициативата си

...
Псевдопатриотът Петър Низамов-Перата, станал известен преди година със самоинициативата си
Коментари Харесай

Съдът остави Перата зад решетките

Псевдопатриотът Петър Низамов-Перата, станал прочут преди година със самоинициативата си със свинските опашки за мигрантите, остава в ареста. Това реши съдът в Асеновград на днешното съвещание във връзка нападението на Перата по отношение на оператор от бТВ.

Срещу Низамов са повдигнати две обвинявания след най-големия митинг в Асеновград. Той е обвиняване за безчинство и за нанасяне на лека телесна щета по отношение на оператора Джанаваров.

Припомняме, че на 2 юли, по време на най-големия митинг в Асеновград, Петър Низамов удари с пестник ефирен оператор, до момента в който снимаше митинга. Агресията по отношение на оператора не беше провокирана от нищо.

По случая е изяснено, че след възникването на разпрата и без да бъде предизвикан, Низамов се насочил към оператора на bTV, с който не се познавали, хванал го с едната ръка за врата и му нанесъл удар в региона на дясното око. В същото време Перата отправял и голям брой обидни думи към оператора, след което заплюл него и видеокамерата, която държал.

Заседанието по делото е почнало със скандал, откакто околните на Перата се пробвали да изгонят публицистите от правосъдната зала, заяви Нова телевизия.

По време на съвещанието Низамов показал, че потърпевшият в случая в действителност е той, а не оператора. Той добавил, че актуалният му арест е поради делата, които той води против медии. Перата обяснил и че има запис от 2 юли, показващ, че операторът е бутнал телефона му, който коствал 2000 лева

По-рано през днешния ден стана ясно, че прокуратура в Асеновград желае непрекъснатото задържане и по отношение на други двама, взели участие в мелето против децата и треньорите от спортния клуб по кану-каяк. Това са ромите Асен Асенов и Джавет Юсенов. В правосъдната зала те обявиха, че не знаят за какво са арестувани. Така задържани за спречкванията в Асеновград са към този момент 11 души.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР