Прозират целите на депутатите, коментира съветникът на служебния финансов министърВ

...
Прозират целите на депутатите, коментира съветникът на служебния финансов министърВ
Коментари Харесай

Любомир Каримански: С увеличаване на минималната заплата, се увеличават и възнагражденията на депутатите

Прозират задачите на депутатите, разяснява съветникът на служебния финансов министър

В политическия безпорядък, по какъв начин ще се разпределят парите на страната?

" Популизмът се е развихрил до оптималната степен, не за друго, а за това, че като се гласоподава смяна в Кодекса на труда за минималната работна заплата. Никъде не се споделя по какъв метод ще се отрази това в Закона за държавното публично обезпечаване и в бюджета. Там ще се отразят финансовите планове. Ние нямаме вкаран подобен закон, в който да се отразят финансовите планове ", сподели съветникът на служебния финансов министърЛюбомир Каримански в студиото на.

Гостът изясни, че гласувайки минималната работна заплата да бъде 50% от брутната междинна работна заплата, се получава процикличен резултат.

" В брутната междинна работна заплата взе участие минималната работна заплата. Когато гласоподават, че 50% от брутната заплата би трябвало да бъде минималната, минималната се подвига. Тя от своя страна подвига междинната и се завихря този цикъл. Кой има най-голяма изгода от това нещо - дали елементарните хора имат изгода от 850 лева или депутатите имат по-голяма изгода, защото техните заплати и хонорари се базират на брутната междинна работна заплата. Когато увеличим минималната работна заплата, усилваме възнагражденията и на депутатите ", акцентира Каримански.

Според него опцията за нова минимална работна заплата би трябвало да се случи след 1 юли.

" Прозират задачите на депутатите. На Българска социалистическа партия задачите са да притиснат президента - да каже на служебното държавно управление, че би трябвало да се вкара бюджет. С минималната работна заплата са свързани доста други заплати ", сподели той.

Българска социалистическа партия предлага оптимален застрахователен приход от 2023 година от 4200 лева Само за една година оптималният застрахователен приход ще нарасне с 1200 лв.. Това ще се отрази на бизнеса, уточни Каримански.

" Бизнесът няма ли да колабира? Затова Българска социалистическа партия не би трябвало да споделя, че други би трябвало да бъдат виновни ", добави той и заключи, че минималната работна заплата, при завихрянето със междинната работна заплата, ще насърчи инфлацията в България.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР