Провокативният дискурс на Сърбия е източник на дестабилизация в региона.

...
Провокативният дискурс на Сърбия е източник на дестабилизация в региона.
Коментари Харесай

Османи: Провокативният дискурс на Сърбия е източник на дестабилизация в региона

Провокативният дискурс на Сърбия е източник на дестабилизация в района. Това сподели по време на среща в Канада с делегация на Сената на Съединени американски щати президентът на Косово Вьоса Османи, оповестява Koha.

Придружен от външния министър Доника Гервала и министъра на защитата Арменд Мехадж, Османи се срещна със сенаторите Джони Ърнс, Чйрис Кунс, Жан Шахин и Джеймс Риш.

По време на срещата Османи акцентира, че подстрекателният дискурс от Сърбия е източник на дестабилизация в района.

Президентът Османи благодари на американските сенатори за поддръжката, която Съединени американски щати оказват и оказват на страната, и акцентира, че връзките с тази другарска страна са екзистенциални и стратегически. Тя оцени, че Косово е сполучлив образец за американска поддръжка. Освен това президентът Османи осведоми американските сенатори за напъните на Косово за всеобхватни промени, които съответно целят подсилване на върховенството на закона и основаване на удобна среда за задгранични вложения. В тази среща Османи акцентира, че подбудителният дискурс от Сърбия е източник на дестабилизация в района, както и съветските трендове за разширение на отрицателното въздействие в района. Това влияние има за цел да анулира достиженията на Съединените щати, Европейския съюз и НАТО в района във връзка с мира, стабилността, демокрацията и върховенството на закона.

Междувременно сенаторите похвалиха Косово за приемането на афганистански бежанци и за реализирането на първата мироопазваща задача на KSF в чужбина, дружно с американските военни в Кувейт.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР