Проверяват училището на 7-годишното дете от село Крушовица, подложено на

...
Проверяват училището на 7-годишното дете от село Крушовица, подложено на
Коментари Харесай

Проверяват училището на 7-годишното момиченце, спящо в парник върху гуми

Проверяват учебното заведение на 7-годишното дете от село Крушовица, подложено на домашно принуждение и оставяно да спи в парник върху автомобилни гуми.
Прочетете още
Инспекциите се правят от Агенция протекция на детето и Регионалното ръководство по образованието.

7-годишното момиченце е в първи клас, било е интензивно в уроците, крепко и не е отсъствало. Споделяло пред педагозите и връстниците си, че е измъчвано.

" Ние констатирахме, че има някакъв проблем, само че нещата, които самото дете изричаше, на моменти бяха спорни. Наистина се усъмнихме, видяхме, че нещата ескалират ", описа шефът на ОУ " Христо Ботев " в село Крушовица Дарина Стоянова.

На 21 ноември директорката взема решение, че би трябвало да се предприеме нещо и подава посредством гражданин на селото сигнал до обществената работа в Оряхово.

" Аз подадох сигнала, въпреки и посредством друго лице. Ние не сме безотговорни, както на всички места беше афиширано, не сме неглижирали това, което се случва с детето, само че защото това се случва за първи път, усетихме, че имаме пропуски при подаването на сигнала, само че за нас по-важно беше, че едно дете е избавено ", добави Стоянова.

Информацията от съседите е спорна.

Какво сте чували?

" Че го тормозят, само че не знаем дали е по този начин ", сподели Илияна Красимирова, родственик на фамилията.

Други съседи пазят фамилията и пастрока.

" Изобщо не съм с такива усещания за него, виновен родител, доста загрижено момче ", сподели съседът на фамилията Тихомир Иванов.

Инспекцията в учебното заведение е в ход от през вчерашния ден. Изискват се всички документи, ще се беседва с целия личен състав, ще се ревизира и дали длъжностните лица са изпълнили отговорностите си по тежкия проблем. Работи се в синхрон с останалите институци, оповестиха от Регионалното ръководство по образованието във Враца, написа БТВ. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР