Проверки на Агенцията за метеорологичен и технически надзор и Комисията

...
Проверки на Агенцията за метеорологичен и технически надзор и Комисията
Коментари Харесай

Проверки след поредния инцидент с дете в джакузи

Проверки на Агенцията за метеорологичен и механически контрол и Комисията за отбрана на потребителите протичат в комплекса, където през вчерашния ден пострада 4-годишно дете. Момченцето беше засмукано от помпата на джакузи в СПА комплекс в село Брестник. То е в болница със съществени пострадвания, само че за благополучие, няма заплаха за живота му.

Брестник, Родопи

На 22 септември фамилията с две деца пристигнало да прекара празниците в хотела. Според бащата на детето джакузито не е било изправно и по тази причина синът му е потърпевш. На място била извикана кола за спешна помощ, която откарала момчето в пловдивската болница.

Марин Банчев, татко на потърпевшото дете: Синът ми попадна върху помпата на оборудването, която не беше изправна, нямаше предпазна капачка или решетка от горната страна. Веднага го засмука той се разкрещя и повече от минута не успяхме да го измъкнем - двама възрастни не успяхме да го отскубнем от оборудването.
Според притежателя на хотела обаче в постройката имало инструкции, че СПА комплексът не би трябвало да се употребява от дребни деца без компаньон, да не се позволяват в джакузита, сауни и парни бани.
Иван Маринов: Що се отнася до редовността на оборудванията в спа центъра, всяка заран личният състав, който застъпва на промяна, прави инспекция на всяко едно от оборудванията.
Проверката на Агенцията по метереологията досега демонстрира, че джакузито е модел, създаден преди повече от 10 години.
Кисьов, Институт по метереология Пловдив: Към момента на инспекцията има решетка. По-нататък аз не съм следовател, не мога да ви кажа дали през вчерашния ден е имало, или е нямало.
В момента се създават по-високи условия към тези уреди, добави Кисьов, само че наредбата още не е призната от Министерството на туризма. През февруари друго дете, едвам оцеля при сходен случай в Златни пясъци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР