Проверката на държавната финансова инспекция установи, че е извършвано нарушение

...
Проверката на държавната финансова инспекция установи, че е извършвано нарушение
Коментари Харесай

Комисията по хазарта обяви защо е длъжник Божков, без да го споменава

Проверката на държавната финансова ревизия откри, че е осъществявано нарушаване при използването на записаното в закона. Това оповестиха от Комисията по хазарта, дни откакто шефът на контролната организация бе заменен поради арестите в нея. Новото управление не загатва имена на оператори, които са нарушавали законовите разпореждания.

От комисията, която управлява хазартния бизнес напомнят, че законът разрешава на другите уредници на
хазартни игри да заплащат разнообразни такси за едни и същи типове хазартни игри, в частност – лотарийни игри, заради което част от уредниците заплащат такси в размер на 15% върху направените залози за всяка игра, а други- 20% върху получените такси и комисиони.

От комисията изясняват кой и в какви случаи заплаща единия или другия размер на таксата. Тези, които провеждат обичайната
лотария, лотария, моментна лотария, тото, лото, бинго, кено и техните разновидности игри със залагания върху резултати от спортни надпревари, както и надбягвания с коне и кучета, игри със залагания върху инцидентни събития и със залагания, свързани с познаване на обстоятелства, като се изключи онлайн залаганията дължат 15% върху направените залози. За образуване на хазартни игри, за които се събират такси и комисиони за присъединяване, дължима е такса 20% върху цената на получените такси и комисиони, прецизират от комисията. И вършат още едно значимо конкретизиране - по смисъла на закона за хазарта, такса и комисионна се събират при образуване на шампионати сред участници в хазартни игри.

В умозаключение, управлението на комисията изисква всички оператори да приведат активността си в сходство със законовите разпореждания. За тези, които не изпълнят условието, посочат погрешни или скрият данни при идващото подаване на декларацията за поддържане на лиценза си, ще бъде наложена имуществена глоба, която по закон е равна на неначислената такса, само че не по-малко от 5000 лева /24chasa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР