Проверката била назначена през 2021 година от тогавашния министър на

...
Проверката била назначена през 2021 година от тогавашния министър на
Коментари Харесай

МВР: Имало е патрулки близо до Осемте джуджета, но не е доказан...

Проверката била назначена през 2021 година от тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, показаха от Министерство на вътрешните работи в известие до медиите. Констатирани са разнообразни дисциплинарни нарушеня. 

Министерство на вътрешните работи стартира инспекция на публикувани в медийното пространство фотоси на лица, за които се твърди, че са на полицейски чиновници, които са осъществявали към оня миг нерегламентирана активност по защита на лица и обекти. 

 

Проверката е във връзка със Твърди се, че полицейски чиновници, които са правили защита на " SS Club ", стопанисван от Мартин Божанов - Нотариуса.

 

Ето и на Министерство на вътрешните работи:

 

" По мотив изказвания в общественото пространство за присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи в защитата на ресторант „ Осемте джуджета “ осведомяваме, че със заповед на тогавашния вътрешен министър господин Бойко Рашков през юни 2021 година е осъществена обстойна инспекция по сигнал на Фондация „ Антикорупционен фонд “.

 

В отчета на дирекция „ Инспекторат “ се показва, че в интервала от 01.01.2018 до 31.03.2021 година е реализиран престой на служебни полицейски коли наоколо до ресторанта. Комисията не е намерила доказателства за директна ангажираност на полицейски чиновници в защитата на заведението и наемателите му. Констатирала е занижен надзор, както и разнообразни дисциплинарни нарушавания, свързани с реда на осъществяване на обход на патрулите.

Констатациите в отчета са били докладвани на господин Бойко Рашков на 03.08.2021 година На 01.09.2021 година е изпратен отговор до Антикорупционен фонд, подписан от господин Рашков.

 

Във връзка с публикувани в медийното пространство фотоси на лица, за които се твърди, че са на полицейски чиновници, които са осъществявали към оня миг нерегламентирана активност по защита на лица и обекти, министърът на вътрешните работи към този момент е разпоредил осъществяването на инспекция ".

 

ФрогНюз

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР