Проверка установява, че все по-често шофьорите попадат на некачествени, многократно

...
Проверка установява, че все по-често шофьорите попадат на некачествени, многократно
Коментари Харесай

Мними търговци предлагат в интернет авточасти-менте

Проверка открива, че все по-често водачите попадат на некачествени, неведнъж използвани и даже неизползваеми елементи при ремонтите на старите коли. Регистрираните автосервизи у нас са над 6000. Според сектора обаче - 70-80 % от сервизите в страната работят " на мрачно ", а предлаганите елементи са със подозрителен генезис, заяви Нова телевизия.

Може ли да се стигне до ремонт след ремонта и части-менте да доведат до рискови обстановки на пътя?

Преди месец Благовест Илиев поръчва дневни светлини за автомобила си от платформа за безвъзмездни разгласи в интернет. Според описанието: моделът е оборудван с мощни светодиоди от по един ват и алуминиев корпус. И обезпечават по-голяма видимост на пътя.

" Исках да купя дневни светлини за да ги инсталирам на автомобила си и да не карам през светлата част на деня с включени фарове ", споделя той.

Получените фарове обаче по нищо не отговаряли на описаните в обявата характерности. Мощността на диодите била с пъти по-малка, а корпусът - пластмасов. С което не покривали условията на Европейски Съюз за светлини на пътя.

" Фарът, съгласно обявата би трябвало да е 4 вата, а корпусът му в действителност е пластмасов - няма по какъв начин да се охлади, в случай че в действителност е 4 вата - ще се стопят вътре. Това е в прорез с евродирективата ", добавя той.

Въпреки това върху опаковките била изписана наложителната за Европейски Съюз маркировка за светлини на колите - Е4. С което, съгласно Илиев търговецът заблуждава потребителите.

Според професионалния механик Георги Илиев качеството на светлините е подозрително.

" Надеждността на този артикул е на доста ниско равнище и тук би трябвало да се пита кой е дал единодушие този артикул да има CE маркировка и да бъде продаван в Европейски Съюз. Може да се чака с по-голяма бляскавост да свети фарът, т.е. да заслепява, надлежно противоположното - да не прави работа и да не осветява задоволително добре ", споделя притежателят на автосервиз Георги Илиев.

При замерване закупените диоди демонстрират мощ от 0.125 вата - с пъти под оповестената в описанието.

Фалшификатите при авточастите имат освен къс живот. Но и могат да застрашат сигурността ни на пътя, безапелационен е автомобилният играч Румен Дунев.

" При тези диодни крушки този развой на изкривяване на светлината не се случва и те наподобява, че светят мощно, снопът лъчи не попада на пътното платно, а попада в очите на насрещно движещите се водачи, което ги заслепява и прави потреблението на тези крушки рисково ", споделя Румен Дунев от " Съюз на автосервизите "

Така мними търговци, необезпокоявано, оферират елементи с неразбираем генезис и качество във Фейсбук групи или платформи за безвъзмездни разгласи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР