Проверка установи сериозни отклонения от нормативната уредба и вътрешните правила

...
Проверка установи сериозни отклонения от нормативната уредба и вътрешните правила
Коментари Харесай

Проверката на Сарафов откри отклонения от правилата по 9 преписки във ВКП

Проверка откри съществени отклонения от нормативната уредба и вътрешните правила в 9 преписки във Върховна касационна прокуратура .

Преписките са заведени в интервала 15 май - 15 юни 2023 година, по които въз основа на резолюция на някогашния основен прокурор Иван Гешев са стартирани персонални инспекции от прокурори при ВКП.

Това установи работната група, Борислав Сарафов, заяви държавното обвиняване.

Докладът на работната група извежда констатации по отношение на основанието за започване на инспекциите, както и с предмета, срочността и резултатите от тях.

Отклоненията от нормативната уредба и вътрешните правила се отнасят при завеждане на нови преписки, както и при започване на инспекции по сигнали, кореспондиращи с по-ранни произнасяния на способените прокуратури по други преписки с еднакъв предмет.

В тази връзка направеният отчет е ориентиран за разискване и обзор на настоящите актове на методическо управление и правене на оферти за тяхното изменение, допълнение, анулация или прецизиране - съответно във връзка с вътрешната за Прокуратура на Република България уредба за осъществяване на предварителните инспекции и за реализиране на длъжностен и инстанционен надзор.
 Сарафов заръча на 14 магистрати да прегледат разпоредбите за работа в прокуратурата
Сарафов заръча на 14 магистрати да прегледат разпоредбите за работа в прокуратурата

Работната група следва да организира разисквания с представители на районните, окръжните и апелативните прокуратури
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР