Проверка по заповед на министър-председателя за 10-годишен период назад е

...
Проверка по заповед на министър-председателя за 10-годишен период назад е
Коментари Харесай

Да затворим вратата към Европа гражданство срещу инвестиции, предлага Цацаров

Проверка по заповед на министър-председателя за 10-годишен интервал обратно е разкрила фрапиращи нарушавания при приемането на българско поданство против направена инвестиция. Това заяви основният прокурор Сотир Цацаров по време на съвещание на краткотрайната анкетна комисия за изследване на всички данни, обстоятелства и условия във връзка изнесените в европейски и български медии изказвания за скандалната подкупна скица при придобиване на българско поданство от непознати жители, съобщи кореспондент на Novini.bg

Хипотезите, в които се получава българско поданство против направена инвестиция, би трябвало да бъдат оптимално прецизирани. Паралелно с този метод да се вкара и надзорен механизъм, който да работи през целия интервал, през който би трябвало да се поддържа инвестицията, съобщи той.

Вторият метод е да бъде премислено дали изобщо е належащо тази наредба да съществува, дали в действителност можем да даваме българско поданство за направени вложения. Ако има огромен вложител, който може да получи българско поданство като знак за самопризнание, това може да стане и при други хипотези, като да вземем за пример приемане на званието почетен жител, уточни основният прокурор.

Да отваряме по този начин необятно вратата за всеки, пристигнал отнякъде да се възползва от законодателството ни и по-късно да си тръгне с паспорт на европейски жител - това съгласно мен е нещо, което би трябвало да бъде променено по най-бързия метод. Да затворим тази врата към Европа, сподели Сотир Цацаров.

Прокуратурата има желание да инициира обособена инспекция на така наречен тражданство по заслуги – кому е давано то и по какви заслуги, заяви още Цацаров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР