Проверка на Пловдивския общински инспекторат бе направена на терена в

...
Проверка на Пловдивския общински инспекторат бе направена на терена в
Коментари Харесай

Общинското ФБР пише актове на фирмата, изсипала тонове строителни отпадъци в Тракия

Проверка на Пловдивския общински инспекторат бе направена на терена в Тракия, под моста на Асеновградско шосе, където се изсипват тонове строителни боклуци. За казуса ни алармираха наши читатели преди дни, които обявиха, че там се е образувало нелегално бунище. От дни камиони на компания „ Елвеко” изсипват отпадъците, като оттова настояват, че това не е бунище, а краткотрайно хранилище за материалите.

Проверяващите от Общинското ФБР обаче са на друго мнение:

„ Частен или общински парцел, никой няма право да изхвърля по този метод строителни боклуци. Това към този момент се води като начало на нерегламентирано бунище. Това е до този миг, което откриваме. Тук сме по подадения сигнал, като ще установим на кого са тези камиони и ще вземем ограничения. Директно ще пишем актове, като ще желаеме и оптимално бързо да се почисти терена”, сподели Илияна Ангелова от Общинския инспекторат.

Припомняме, че с изключение на върху два частни парцела, за които компания „ Елвеко” твърди, че има контракт, наши читатели ни алармираха, че се изхвърлят отпадъци и в техния парцел. Освен до Общинския инспекторат, те са подали сигнал и до прокуратурата и Регионална инспекция за опазване на околната среда. От компанията обявиха, че това не е бунище, а краткотрайно хранилище, като по-късно ще почистят терена.

Санкциите за нерегламентирано изхвърляне на боклуци за юридически лица сега е 1000 лв.. След нова година тази глоба ще стига до 4000 лв..



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР