Проверка на първо класиране за общинските детски градини и ясли

...
Проверка на първо класиране за общинските детски градини и ясли
Коментари Харесай

Проверка на първо класиране за детските градини в София поиска сдружение

Проверка на първо класиране за общинските детски градини и ясли в София изиска съдружие и по-специално дали няма злоупотреби с точките, получени за обществени критерии в класирането.
На 15.05.2020 година се организира класирането за банкет в общинските детски градини и ясли в Столична община. Тогава стана ясно, че за поредна година хиляди деца останаха отвън детските ясли и градини в София.
От през днешния ден родителите на признатите деца към този момент могат да ги запишат, като показват нужните документи на място в детската градина. Голяма част от декларираните критерии, с които се взе участие в класирането, биват доказвани с документ пред шефа - на място сега на записването.
От Национален предприемчив комитет за качествено и новаторско обучение упорстват за спомагателна инспекция на документите на тези децата, признати с повече точки от обществени критерии, изключително за работещи родители.
Те желаят инспекцията да бъде всеобща във всички детски заведения, защото имат данни за злоупотреби с неистинен документи. Най-честите сигнали, съгласно комитета, са при някои от обществените критерии и при документите, удостоверяващи съществуване на трудов контракт на родителите.
Вече е имало работна група в Столичната община, на която зам.-кметът доцент Тодор Чобанов е уверил, че такава инспекция няма проблем да бъде осъществена.
От Сдружението ще упорстват родителите, които са класирани и запишат децата си, представяйки документи с погрешни данни, да бъдат отстранени от описите с класирани деца и да нямат право да вземат участие още веднъж в класиранията за една година напред, което включва и първото огромно класиране следващата година.
Случаите, в които ще бъдат доказани злоупотреби, ще бъдат подадени като сигнал до Софийска районна прокуратура за в допълнение следствие, защото всеки закононарушител носи наказателна отговорност по Наказателен кодекс, пишат още в сигнала си до медиите от Национален предприемчив комитет за качествено и новаторско обучение.
Над 1 300 000 лева губи Столична община от неработещите детски ясли и градини
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР