„Проверете данните, сега може би е добре да говорим за

...
„Проверете данните, сега може би е добре да говорим за
Коментари Харесай

Дянков измрънка за скандала с Doing Business и Кристалина Георгиева: Геополитика! Получи се стихия, в която ни хванаха и нас

„ Проверете данните, в този момент може би е добре да приказваме за стопанска система “, опита се да избегне още при започване на изявлението въпросите на водещия за скандалната операция.

„ Тази ранглиста се изготвя въз основата на данни, които се подават от страните, част от Световната банка “, изясни сбито Симеон Дянков.

По думите му критериите не са били променяни за избрани страни и не могло да се случи пренареждане. През този интервал Дянков нямал взаимна работа с Кристалина Георгиева. В този скандал името му попаднало паралелно до нейното с… геополитика. „ Дори аз не разбирам задоволително – изненада ме “, отговори той и продължи да стиска устни и да подвига плещи.

„ Не съм се чувал с Кристалина Георгиева, когато избухна този скандал. Името й към този момент се почисти и вярно, съгласно мен “, сподели още той.

През септември имената на двамата българи – Георгиева и Дянков, лъснаха в. Според него те съдействали на китайската политика в международен мащаб. Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева беше посочена от предходния й шеф Световната банка за оказване на напън за повишение на позицията на Китай в ранглиста на стопанските системи,.

Позицията на Китай в отчета за 2018 година, оповестен през октомври 2017 година, трябвало да бъде със седем места по-назад – под номер 85 вместо да остане на 78-о място.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР