Провеждането на траурното шествие в памет на ген. Христо Луков

...
Провеждането на траурното шествие в памет на ген. Христо Луков
Коментари Харесай

Шествието „Луковмарш“ няма да се състои, Фандъкова издаде заповед

Провеждането на траурното шествие в памет на ген. Христо Луков беше прекъснато със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, съобщи БГНЕС.
Минути след 17.30 часа в региона на НДК започнаха да се събират участниците, само че шествие няма да има. Междувременно Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи и кмета на Столична община (СО), в границите на тяхната подготвеност по закон, да подхващат ограничения за съблюдаване на използваните нормативни наставления, за запазване на публичния ред и отбрана правата на всички жители в случаи на зародила заплаха по време на така наречен „ Луковмарш “.
 Мирна проява в София против възхода на ксенофобски и расистки настроения Мирна проява в София против възхода на ксенофобски и расистки настроения
Протестно шествие против годишното осъществяване на Луковмарш под надпис „ Без нацисти по улиците ни! “ се състоя и тази година...
От общината припомниха, че кметът не съгласува декларираното от уредниците шествие от НДК - до ул. „ Тракия “, където е домът на ген. Луков. Събитието е в съгласие единствено в частта му „ поднасяне на венци на ул. „ Тракия “ №1.
Днес, след издаване на заповедта за преустановяване на шествието, Столична дирекция на вътрешните работи стартира делене на участниците на дребни групи, които по най-краткия маршрут да стигнат до декларираната последна точка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР