Проведоха се срещи на политическото и военното ръководство на Министерството

...
Проведоха се срещи на политическото и военното ръководство на Министерството
Коментари Харесай

Военният министър и началникът на отбраната се срещнаха с шефа на генщаба на турската армия

Проведоха се срещи на политическото и военното управление на Министерството на защитата с началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Турция армейски военачалник Яшар Гюлер, оповестиха от пресцентъра на военното министерство.

Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Турция армейски военачалник Яшар Гюлер от през днешния ден, 30 май, е на публична двудневна аудиенция в нашата страна по покана на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.



В рамките на срещата предпочитано бяха разисквани тематики от съвместен интерес в региона на сигурността и защитата. Специално внимание бе отделено на актуалните и бъдещите провокации пред страните- членки на НАТО вследствие на войната в Украйна. Подчертана бе нуждата от взаимни дейности на всички съдружници от Източния фланг на Алианса в отговор на експанзията на Русия по отношение на Украйна и в частност – в Черноморския район. Oтчетено бе положителното равнище на военното съдействие сред Република България и Република Турция като стратегически съдружници и сътрудници в обща групова система за сигурност. Акцент бе подложен и върху вероятностите за развиване на районното съдействие във военната област и по-специално върху постигането на избрани качества от многонационалните формирования в района в подтекста на нарасналата зоркост на Алианса.

По-късно през днешния ден армейски военачалник Яшар Гюлер беше признат от министъра на защитата. Двамата разискаха провокациите пред сигурността и ролята на България и Турция като страни-членки на НАТО в запазването на стабилността в Балканския район. На срещата беше откроено обичайно положителното двустранно съдействие в региона на защитата.



Утре, 31 май, армейски военачалник Гюлер ще посети Центъра за проучване, създаване и рационализиране на качества на НАТО за ръководство на рецесии и реагиране при бедствия в София. Очаква се по-късно през годината специалисти от турската страна да се срещнат на място с неговата активност, което ще спомогне да бъдат прегледани евентуални вероятности за съдействие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР