Проведено в Япония скорошно изследване разкри шест причини за дълголетието

...
Проведено в Япония скорошно изследване разкри шест причини за дълголетието
Коментари Харесай

Разкриха шест японски тайни за дълголетие

Проведено в Япония скорошно проучване разкри шест аргументи за дълголетието на най-старите поданици на страната, заяви Zoom.mk.

Първият фактор е здравословното хранене, което е най-вече на растителна основа. Японците изяждат до кг зеленчуци, плодове и варива дневно. Освен това хората в Страната на изгряващото слънце практикуват това, което се назовава " хара хачи бу " - ядат, до момента в който единствено 80% от глада са задоволени.

Според откривателите съвсем всеки от дълголетниците има позитивно отношение към живота и има това, което назовават " икигай " - японски термин за възприятие за цел. Това значи, че 102-годишен, да вземем за пример, намира смисъл в грижите за растенията в градината, за други той е в фамилията или религията.

Да останеш умствено деен е третата причина за дългия живот на японците. В техния речник няма дума за " пенсиониране ", което има позитивен резултат върху цялостното им здраве, настояват откриватели.

Социализирането е четвъртата причина. Гражданите на Япония имат огромни фамилии и поддържат мощни обществени връзки. Общуването е постоянно, изключително на чай.

Честият размисъл върху откритите взаимоотношения с хората е петата загадка на дълголетието. А шестата е изразената нематериалност, която се предава през поколенията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР