Европейската комисия създава служба, която ще засегне всички! Няма връщане назад!

...
Европейската комисия създава служба, която ще засегне всички!
Няма връщане назад!
Коментари Харесай

Европейската комисия създава служба, която ще засегне всички!

Европейската комисия основава работа, която ще засегне всички!

Няма връщане обратно! 140 чиновници, в това число софтуерни експерти, административни асистенти, адвокати, експерти по политики и икономисти ще стартират работа в Служба за изкуствен интелект към Европейската комисия.

Европейската комисия разгласи в сряда, че е основала Служба за изкуствен интелект като част от използването на Законодателния акт за ИИ (AI).

Европейската комисия основава работа, която ще засегне всички! 29.05.24 15:24 Amnesty International: Зловещ растеж на изтезанията по света (СНИМКИ) 29.05.24 14:30 Вучич още веднъж потегля на яростна война против България! (СНИМКИ) 29.05.24 14:07 Поредният епизод от „ Промяната е замяна ”, засегна и къщата на Димитър Талев 29.05.24 13:48 Приключението Детски лагер на Мальовица ви чака с нови провокации! 29.05.24 13:44

В офиса ще работят  фокусирани върху сходствата със Закона за ИИ, сигурността, роботиката и нововъведенията, наред с други.

Новината за основаването на службата идва, откакто преди седмица Европейският съвет утвърди Закона за изкуствения разсъдък на Европейски Съюз. Това е първата в света правна рамка за изкуствен интелект.

Законът ще влезе в действие още от юни, 2024 година. Разпоредбите му обаче ще стартират да се ползват след 2 години, заяви БНР.

Акцент са отбрана правата на жителите на Европейски Съюз и развоя на безвредни и надеждни системи за ИИ на единния пазар.

Европейският съвет означи, че „ Законът за ИИ се ползва единствено за области в границите на законодателството на Европейски Съюз и дава изключения, като да вземем за пример за системи, употребявани извънредно за военни и отбранителни цели, както и за проучвателен цели “.

В новата работа към Еврокомисията ще има и научна група от самостоятелни специалисти, ръб, включващ представители от държавите-членки, и съвещателен конгрес за заинтригуваните страни.

Европейската комисия заяви още: „ В съдействие с разработчиците на изкуствен интелект, научната общественост и други заинтригувани страни, Службата за изкуствен интелект ще координира правенето на най-съвременни на практика кодекси, ще организира проби и оценка на модели на изкуствен интелект с общо предопределение, ще изисква информация, както и ще ползва наказания, когато е належащо “.

Службата също по този начин ще изготви насоки за дефиницията и възбраните на системата за ИИ. Очаква се те да бъдат направени 6 месеца след влизането в действие на Закона за ИИ.

Източник: БНР

Още вести четете в: Живот, Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР