Проведена е специализирана операция в София, Стара Загора, Варна, Бургас.

...
Проведена е специализирана операция в София, Стара Загора, Варна, Бургас.
Коментари Харесай

ГДБОП разби престъпна група за трафик на наркотици

Проведена е профилирана интервенция в София, Стара Загора, Варна, Бургас. ГДБОП е открила и обезвредила група, която е държала за разпространяване канабис (над 12 кг), метаамфетамин (2,3 кг) и кокаин (30 грама). Приблизителната стойност на арестуваното количество дрога е към 400 000 лв.. Това обявиха на брифинг от прокуратурата, оповестява.

Според заместник-директора на ГДБОП Боян Раев спецакцията е била по неотложност и на няколко места по едно и също време.

" Действията трябваше да бъдат осъществени едновременно, тъй като са били контрактувани доверителни покупко-продажби в Стара Загора, Варна и Бургас. Всички сделки са тръгнали точно от Бургас. Задържани за 24 часа бяха пет лица, три са с непрекъснати ограничения. Двама се търсят " , изясни той.

Само един от арестуваните е осъждан. За тайници за скривалище на дрогата е употребена дупка в дома на единия на единия от арестуваните, както и остарял автомобил, паркиран на обществено място. 

От своя страна комисар Ради Пенев - шеф отдел на ГДБОП-Бургас, изясни, че връзката сред участниците е вървяла основно през мобилни приложения и персонален контакт.

" Лицето, което е правило срещи за наркотрафик, е пътувало със фамилията си - жена си и 3-годишното си дете. Това му служи за оправдание при инспекция. Мъжът е от Бургас. В два тайника, пригодени за укриване на опиати, са открити друг тип дрога. Групата се е снабдявала от разнообразни места, някои от опиатите са влизали от Европейски Съюз, а една от дейностите, които са желали да осъществят, е експорт към прилежащи страни " , разкри той.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР