Проведена е акция за данъчни престъпления и пране на пари,

...
Проведена е акция за данъчни престъпления и пране на пари,
Коментари Харесай

Акция за пране на пари изкара наяве лекарства за милиони

Проведена е акция за данъчни закононарушения и пране на пари, при която са конфискувани медикаменти за милиони левове. Това стана ясно от думите на административния началник на профилираната прокуратура Иван Гешев по време на ексклузивен брифинг в Министерство на вътрешните работи, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ".

„ Производството, което следим, е формирано месец септември т.г. Данните и сигналът са получени още 6 месеца преди този момент. В хода на вчерашния ден бяха претърсени над 60 адреса. Предмет са данъчни закононарушения и пране на пари. Предмет са медикаменти - животоспасяващи, за онкоболни, за деца. В хода на извършените претърсвания бяха конфискувани медикаменти на стойност милиони левове. Предстои да бъде конкретизирано в допълнение точният размер. Предстои в околните дни да се посочи веригата от обвинени. Очертава се да е много дълга. Имаме упоритост да стигнем до оптимален брой лица ", разяснява Гешев.

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов добави, че това е следващата реализация, която е извънредно сполучлива. По думите му това не е единствената скица с медикаменти, а има още много такива.

От 7 лица се състои проведената незаконна група, занимаваща се с експорт на медикаменти, сподели шефът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов.

„ Лекарства, които са заплатени от НЗОК са изкарвани от приложимост и вкарвани в документооборот и експорт в чужбина. Бяха доведени над 20 лица в ГДБОП. Организираната незаконна група се състои от 7 лица. Бяха арестувани за 24 часа. Доказателствата ще бъдат задоволителни евентуално, които сме дали в прокуратурата. Става въпрос за най-различни аптеки. Има си хора, които са били изкупвачи на тези медикаменти “, съобщи Спиридонов.

Административният началник на профилираната прокуратура Иван Гешев добави, че ще се проверява всичко, което има отношение към главния предмет на делото. „ Операцията е извършена в София, Шумен, Сливница, Пловдив. Престъпленията са стопански. Имаме упоритостта оптимално бързо да обработим големия размер от информация и доказателства и да притеглим лица в качество на обвинени. Няма по какъв начин този вид следствия да се стартира незабавно с привличане на обвинени. Следващата седмица ще имате цялостната информация какво е подхванато. Имаме информация за самостоятелен водач, само че ще дадем информация идната седмица “, добави той.

Те не пожелаха дадат информация дали измежду тестваните аптеки има и такива на водача на „ Воля “ Веселин Марешки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР