Проведе се 148-та пленарна сесия на Комитета на регионите в

...
Проведе се 148-та пленарна сесия на Комитета на регионите в
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч участва онлайн в пленарна сесия на Комитета на регионите в Брюксел

Проведе се 148-та пленарна сесия на Комитета на районите в Брюксел (26—27 януари 2022 г.), в която на втория ден кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова взе присъединяване онлайн. Изказването, което ви предлагаме, бе направено в панела „ Дебат с членовете на пленарната работна група на Конференцията за бъдещето на Европа (COFE) по отношение на европейската народна власт “.


„ Говорим за основаване на нови модели на разговор и разискване с жителите на равнище Европейски Съюз за подсилване и допълнение на представителната народна власт. В този развой за нас са значими три думи – обективност, представителност и  приобщаване ", съобщи тя. 
Кметът на Ловеч поздрави родителите на бебетата, родени в края 2021 и началото на 2022 година
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави на 24 януари 2022 година родителите на първото бебе, родено в Ловеч за 2022 година, както и р...
Прочети повече
Маринова изясни, че в действителност на локално равнище община Ловеч разполага и през днешния ден с задоволително благоприятни условия. Притежаваме също опита и познанията, похвали се тя. 

" В моята община Ловеч употребяваме интернет-платформа, с цел да обхванем оптимален брой жители. Чрез нея освен се дава настояща информация, само че е и една интерактивна опция за осъществяване на локални начинания за справяне с съответни проблеми на общността ", акцентира кметът на Ловеч. 

В тази връзка нямам подозрение, че ние можем да помогнем за понижаване на пропастта сред европейските институции и жителите, добави Корнелия Маринова

" Ясно е, че имаме една цел - да създадем европейските институции по-ефективни и транспарантни, поставяйки жителите в центъра.  Принципът на партньорство и моделът на многостепенното ръководство могат да допринесат доста за по-добрата връзка на задачите и резултатите на политиката на Европейски Съюз ", безапелационна бе тя. 
Кметът на Ловеч инспектира строително-ремонтните действия в града
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова инспектира в края на предходната седмица напредъка по строително-ремонтните действия на част от...
Прочети повече
Маринова посочи, че изказаните хрумвания показват и визията на сътрудниците от Националното съдружие на общините в Република България. Тя се надява европейските институции да оценят нашият градивен принос и той да откри своето отражение след Конференцията.

Още от ЛОВЕЧ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР