Провал на заседанието на Комисията по конституционни и правни въпроси,

...
Провал на заседанието на Комисията по конституционни и правни въпроси,
Коментари Харесай

Провал на заседанието на правната комисия, обиждаха се на престъпник

Провал на съвещанието на Комисията по конституционни и правни въпроси, депутатите се изпокараха и се обиждаха на нарушители.

Заседанието бе отсрочено за на следващия ден в 10 ч.

На съвещанието се очакваше да участва основният прокурор Иван Гешев. То се отлагаше през целия ден поради работата депутатите в пленарната зала по актуализацията на бюджета и на края се организира в една от почивките на гледането на бюджета на НЗОК.

Народните представители трябваше да вземат решение наново дали Бюрото за отбрана на очевидците ще бъде взето от обвинител номер едно и да отиде под контрола на Правосъдното министерство.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи атакува ръководителя на комисията от Има Такъв Народ Андрей Михайлов, като го упрекна, че е " безспорен нарушител ".

" Вие в действителност ли мислите в почивките може да има правни комисии и то по за закони, за които ни би трябвало няколко часа. Подигравате се с правото. Абсолютен нарушител ", сподели Хамид и прикани съвещанието на комисията да бъде прекъснато, до момента в който за него не бъдат извикани най-малко основния прокурор и министъра на правораздаването, които за заинтригувани лица по законите.

Атанас Славов от Демократична България пък съобщи, че в това Народно събрание е имало доста опити да се неодобряват съвещания. и да го провалят. И задачата - да не се стига до гледането на тези два закона.

" Това ли е новият морал - да се гледат закони за 15 минути ", сподели Хамид.

Анна Александрова от ГЕРБ добави, че постоянно се случва да съответстват комисии. Поясни, че считат това съвещание на правната комисия за нелегитимно. Поясни, че редът, за които претендират новите партии не е по-различен.

В разногласието се намеси и шефката на Народно събрание Ива Митева, което предложи съвещанието на правната комисия да бъде отсрочено за петък от 10.00 часа. Това предложение в последна сметка бе утвърдено, само че преди да се стигне до прекратяването на сбирката размяната на реплики сред депутатите продължи.

Крум Зарков от Българска социалистическа партия даде образец с предходни парламенти, когато са дали своят вот закони измежду нощите. Обвини останалите, че не нямат храброст да си призная и намерено да защитят оставането на Бюрото за отбрана при основния прокурор.

Това обаче провокира ответната реакция на Анна Александрова. Тя разясни, че по тяхно време са заседавали и до 2-3 часа, само че тогава те са управлявали, а в този момент партиите на митинга нямали смелостта да създадат кабинет. Обвини ги, че всичко, което вършат е предизборно и то единствено поради един човек - президента Румен Радев.

На собствен ред Ива Митева прикани да се престане с площадна измама и изборната реклама. Тя разясни, че на следващия ден съвещанието на Народно събрание е едвам от 14.00 часа, а тези два закона не са включени в дневния ред. По думите й е по-добре да се гледат в по-спокойна конюнктура. " дано проявим малко разум`, сподели тя.

Крум Зарков пък се обиди на Хамид Хамид, че го обвинил в двуличие. Шефът на комисията Андрей Михайлов пък разясни, че не приема обвиняванията на Хамид, че е незаконни и съобщи, че тонът по време на съвещанието е минало всяка граница. Така той прекъсна съвещанието. Това обаче не попречи на Мая Манолова да упрекна правна комисия, че не е приела нито един закон и ще бъде огромен неуспех.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР