Проучвания показват, че ако не тренирате редовно мозъка си, може

...
Проучвания показват, че ако не тренирате редовно мозъка си, може
Коментари Харесай

Лесен метод за по-добра памет от Питагор

Проучвания демонстрират, че в случай че не упражнявате постоянно мозъка си, може да имате съществени проблеми с паметта в преклонна възраст. За да се пребори с този проблем, може да опитате създадения от Питагор извънредно обикновен способ за добра памет, който изисква минимално изпитание и дава оптимален резултат.

Всяка вечер, преди да заспите, си припомнете всичко, което ви се е случило денем във допустимо най-големи детайлности, като да вземем за пример мястото, където сте оставили чашата си за кафе. Ако желаете да подобрите паметта си, би трябвало да бъдете изключително старателни.

От кой миг да стартираме?

Започнете от сутринта. Какво видяхте първо, когато се събудихте? Мъжът/жената до вас, слънцето пред прозореца, стаята? И продължете в същия дух, до момента в който си спомните всички детайлности. Кого поздравихте пръв, когато пристигнахте на работа, до кого седяхте в метрото, до момента в който се прибирахте вкъщи? Отначало ще бъде мъчно да проследявате последователността на дейностите си, тъй като мозъкът ви ще е по-муден, само че с течение на времето ще станете по-добри.

Първия ден, в който се опитате да извършите упражнението, ще бъдете изумени какъв брой малко си спомняте. Но не се обезсърчавайте. След три дни ще забележите усъвършенстване. Интуитивно ще се пробвате да запазите моментите в главата си, като по този метод ще елиминирате проблемите със запаметяването.

Как Питагор е употребявал този способ?

Питагор и учениците му са употребявали тази техника заран, а не вечер. Но в актуалния свят е по-удобно и дейно да прегледате спомените си преди сън.

Сутрин нямаме задоволително време, по тази причина няма да можем да се концентрираме качествено, а и сходна мозъчна активност е много сложна и взема решение всички проблеми с безсънието.

Какви са преимуществата?

- Ще ви бъде по-лесно да запомните каквато и да е информация: имена, телефонни номера, листата със задания.

- Ще има по-малко моменти, в които няма да можете да се сетите за съответна преживелица или значим спомен. Благодарение на тази техника, мозъкът ще възпроизвежда фрагменти от нужната информация доста по-бързо.

- Ще забравите за безсънието. След такова натоварване на мозъка, ще започнете да заспивате доста по-бързо.

- И най-важното. Ще преразгледате графика и метода си на живот, тъй като ще можете доста по-лесно да прецените кои ваши дейности са потребни за вас и кои – не.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР