Проучвания на психолози са установили, че има 11 неща, които

...
Проучвания на психолози са установили, че има 11 неща, които
Коментари Харесай

11 неща, които щастливите хора правят различно

Проучвания на психолози са открили, че има 11 неща, които щастливите хора вършат друго от останалите и които носят още по-голяма наслада и успокоение в живота им.

Независимо на какъв стадий от личния си живот се намирате сега, тези привички ще ви оказват помощ да се чувствате по-добре.

Щастливите хора...

1.... показват признателност. Те правят оценка това, което към този момент имат, вместо да се концентрират единствено върху неналичията.

2.... култивират оптимизъм. В каквато и обстановка да изпаднат, щастливците съумяват да видят нещо позитивно, което да извлекат от нея.

3.... не се съпоставят с другите. Постоянните съпоставения могат да се трансфорат в отровни мисли на злоба. Никой няма потребност от тях.

4.... оказват помощ на останалите. Често вършат дребни жестове, с които демонстрират угриженост, или подават ръка на нуждаещи се.

5.... подхранват обществените си контакти. Всяка връзка - другарска, сантиментална, служебна - има потребност от грижа, с цел да се запази. И щастливите хора знаят това.

6.....си основават лични тактики за справяне с проблемите. Те са изобретателни и могат да се измъкнат от заплетени обстановки, като разчитат единствено на себе си.

7.... са се научили да простят. Умеят да изтласкват отрицателните страсти и да се слагат на мястото на другия.

8.... имат доста и разнообразни занимания през свободното време. Щастливите хора се отдават на разнородни и обогатяващи занимания, вместо да прекарват уикендите си на дивана пред тв приемника.

9.... се любуват на живота. Знаят по какъв начин да забавят темпото, с цел да оценят дребните наслади.

10.... са отдадени на задачите си. И не чакат различен да ги реализира вместо тях, а са подготвени да работят настойчиво.

11.... се грижат за тялото си. Ако не сте в добра форма физически, това ще се отрази и на мислите и страстите ви. Научно потвърдено е, че физическата интензивност оказва помощ в битката с депресията и негативизма.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР